Рекорд: Искат 1,3 млн. лв. кръвнина за смъртта на Горан

22 май 2019 14:55   1 коментар   2958 прочита


Семейството на ексгарда Горан Горанов иска обезщетение в размер на 1 300 000 лева от обвинените за смъртта му надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров, пише Флагман.бг. Майка му и баща му – Саша и Красимир са предявили иск от по 250 хил. лева към всеки от двамата подсъдими, а сестра му Йонка Горанова – 150 хил. лева. Общата стойност на целия граждански иск към двамата служители на реда е в изключително голям размер и абсолютен рекорд за Районния съд. Освен това близките на 32-годишния рецидивист ще влязат и в ролята на частни обвинители по време на същинския процес.

Разпоредителното заседание по процеса се проведе в началото на седмицата. Двамата служители на Бургаския затвор Стилиян Карчев и Ангел Мавров застанаха на подсъдимата скамейка, но категорично отрекоха да имат вина за мистериозната смърт на затворника и поискаха делото да бъде гледано по общия ред.

Общо 68 свидетели ще дадат показания за възникнала ситуация на 25 март 2017 година, когато при 140 градуса представителят на ъндърграунда в Бургас Горан издъхна заради повреда в парната инсталация в наказателната му килия в Зона II на Бургаския затвор. Сред тях са, както колеги на обвиняемите, така и затворници, станали свидетели на мъчителния инцидент. Карчев и Мавров са били постови в сектора, където в единочката с малък прозорец е избила тръба на парното и буквално е попарила останалия без въздух Горан.

Близо година и половина след мъчителната кончина на някогашния шампион по борба и бодигард на видна фигура от бизнеса в Бургас разследването за случилото се в затвора продължава и в следващите месеци ще бъдат разпитани и вещите лица, които ще дадат показания относно експертизи и проби от анализи, проведени дни след смъртта на бившия борец. Първият ден на серията от разпити е насрочен за 26 юни т.г., когато 10 човека ще дадат показания.

Съдия Николай Гемеджиев уважи искането на семейството на ексгарда и ги допусна само като частни обвинители, а при евентуална осъдителна присъда за двамата надзиратели, близките на Горан ще имат възможност да предяват и гражданския иск, обясни в съдебната зала съдия Гемеджиев. Според защитниците на двамата надзиратели по закон граждански иск могат да предяват само родителите му, тоест ако бъде наложено обезщетение, то би следвало да е само към Саша и Красимир Горанови, но не и към сестра му. /Blitz.bg

1 коментар
23 Май 2019 08:42 | Dgagata
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъв съд, бил рецидивист - смърт
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар