Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си   Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

–екорд: »скат 1,3 млн. лв. кръвнина за смъртта на √оран


22 май 2019 14:55  1 коментар   2755 прочита—емейството на ексгарда √оран √оранов иска обезщетение в размер на 1 300 000 лева от обвинените за смъртта му надзиратели —тили€н  арчев и јнгел ћавров, пише ‘лагман.бг. ћайка му и баща му – —аша и  расимир са пред€вили иск от по 250 хил. лева към всеки от двамата подсъдими, а сестра му …онка √оранова – 150 хил. лева. ќбщата стойност на цели€ граждански иск към двамата служители на реда е в изключително гол€м размер и абсолютен рекорд за –айонни€ съд. ќсвен това близките на 32-годишни€ рецидивист ще вл€зат и в рол€та на частни обвинители по време на същински€ процес.

–азпоредителното заседание по процеса се проведе в началото на седмицата. ƒвамата служители на Ѕургаски€ затвор —тили€н  арчев и јнгел ћавров застанаха на подсъдимата скамейка, но категорично отрекоха да имат вина за мистериозната смърт на затворника и поискаха делото да бъде гледано по общи€ ред.

ќбщо 68 свидетели ще дадат показани€ за възникнала ситуаци€ на 25 март 2017 година, когато при 140 градуса представител€т на ъндърграунда в Ѕургас √оран издъхна заради повреда в парната инсталаци€ в наказателната му кили€ в «она II на Ѕургаски€ затвор. —ред т€х са, както колеги на обвин€емите, така и затворници, станали свидетели на мъчителни€ инцидент.  арчев и ћавров са били постови в сектора, където в единочката с малък прозорец е избила тръба на парното и буквално е попарила останали€ без въздух √оран.

Ѕлизо година и половина след мъчителната кончина на н€когашни€ шампион по борба и бодигард на видна фигура от бизнеса в Ѕургас разследването за случилото се в затвора продължава и в следващите месеци ще бъдат разпитани и вещите лица, които ще дадат показани€ относно експертизи и проби от анализи, проведени дни след смъртта на бивши€ борец. ѕърви€т ден на сери€та от разпити е насрочен за 26 юни т.г., когато 10 човека ще дадат показани€.

—ъди€ Ќиколай √емеджиев уважи искането на семейството на ексгарда и ги допусна само като частни обвинители, а при евентуална осъдителна присъда за двамата надзиратели, близките на √оран ще имат възможност да пред€ват и граждански€ иск, об€сни в съдебната зала съди€ √емеджиев. —поред защитниците на двамата надзиратели по закон граждански иск могат да пред€ват само родителите му, тоест ако бъде наложено обезщетение, то би следвало да е само към —аша и  расимир √оранови, но не и към сестра му. /Blitz.bg

ќще за: семейство  √оран √оранов  обезщетение ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

23 май 2019 08:42 | Dgagata
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

 акъв съд, бил рецидивист - смърт
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.