Разкриха модерна наркооранжерия в Монтанско

07 април 2021 12:11   1652 прочита


Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област. Работата по случая започна след постъпил оперативен сигнал. В две стопански помещения, с площ от около 300 кв.м, са открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна. Образуваното досъдебно производство се води за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 1 от НК – отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана. Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар