Проверяват Спешния център в Сливен заради смъртта на Кристин

19 август 2019 14:13   2 коментара   5775 прочита


Започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен след смъртта на 7-годишната Кристин. Проверката ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата. Според семейството на жертвата – има недопустими пропуски.

По думите им, лекарят е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето, съобщава БТВ. „Като дойде линейката – един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето тук-там – то беше живичко”, каза Красимир Георгиев, дядо на момичето.

Лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се докаже, че детето е оставено само, това е прецедент – твърдят от ръководството на Спешния център. Според семейството бездействието на спешния екип се оказало фатално. Не е ясно и къде е била медицинската сестра, която по стандарт е част от реанимационния екип. Обвиненият за убийството на детето е направил самопризнания, обявиха от прокуратурата. ДНК пробата също доказва съпричастието му.

„Имаме категорични сведения, че е нанесена тежка черепно-мозъчна травма. Установени са множество травми по тялото на детето. Експертизата доказва, че тези травми, които са установени са причинени от твърд предмет, а самият извършител е направил самопризнания и е обяснил, че е използвал не само юмруци, но е използвал и камък”, посочи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Според версията на обвинения Мартин Трифонов, той е извършил престъплението под въздействието на алкохол. Негови съученици разказват, че като дете самият той бил обект на насили. /trafficnews.bg/


Още за: проверка   център   Сливен   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
19 Август 2019 16:32 | Ужас
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Имам внучка на тази възраст. Ще се побъркам от мисли. Лекари.....? Като общество сме изгубили в голяма степен човешкото. Познавам доста с дипломи от медицинските факултети, които нямат сърца, а вместо тях имат касички. Бог да ни пази!


19 Август 2019 19:47 | Иван
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Екипа поел случая 10год. затвор веднага тия фелшери са долни хора не им пука за нищо и от никой а ако е била внучка му така ли ще постъпи мръсно долно животно господ глеа....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар