Президентът коментира катастрофата на баща си, обвини институциите, че раздухват случая

31 август 2018 09:32   3 коментара   3315 прочита


Според Радев така се прикриват реалните скандали и с жертвите по пътищата, и със срива на Търговския регистър, и с корупцията

Трагедията край Своге извади наяве порочната система в обществените поръчки, в строителството и контрола над качеството на пътищата. Там навсякъде се вихри безнаказаност. Това се вижда и с невъоръжено око, но заради това загиват хора.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев преди да вземе участи да поздрави участниците в Десетата генерална конференция на Балканския физически съюз. "Мисля, че за пореден път ни се поднасят обещания и нови органи, а всички ние чакаме присъди. Независимо какво ще бъде заключението на следствието, пътят е лош. Фактите са това, а някой е "изял" парите. Това не се е случило само в Своге. Ако нямаме най-сетне ефективни наказания, не можем да променим система", коментира държавният глава тежката катастрофа със 17 загинали край Своге.

Той отговори и на въпрос за катастрофата, при която баща му блъсна инвалид в Харманли, пише novini.bg. "Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент. За това си има съответните компетентни органи и всеки, независимо кой, трябва да носи отговорност пред закона при провинение. Факт е обаче, че през изминалите дни цели институции бяха впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали и с жертвите по пътищата, и с реалното състояние в застраховането, и срива на Търговския регистър, и спада на чуждестранните инвестиции, корупцията", каза Радев.


Още за: скандали   жертви   пътища   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
31 Август 2018 13:33 | 111
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Нагъл мухльо и лъжец е Румен Радев, срам за българите!


31 Август 2018 14:44 | мунчо решетников
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Льольо Фърчилков, ами една седмица прикривате случая бе ! Ако нямаше видеозапис дали щяхме да разберем?


31 Август 2018 18:43 | Не съгласен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ама президентът не е от ГЕРБ. Виж съзнателните от ГЕРБ колко бързо хвърлиха оставките. Така правят те-съзнателните!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар