Президентски племенник е арестуваният с наркотици лекар в Пловдив

09 август 2019 12:12   1 коментар   12513 прочита


Племенникът на бившата първа дама на страната Антонина Стоянова – 44-годишният д-р Борис Кузманов, е арестуваният за притежание на наркотици в Пловдив. Автомобилът на акушер-гинекорога е бил спрян за проверка от полицаи от 6-то РУ в града. Според информация, в колата му са намерени няколко различни видове дрога, сред които 10 топчета хероин.

Медицинският специалист категорично отказал да бъде тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, както и да се подложи на кръвна проба. Арестуван е за 24 часа, предстои да стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането до 72-часа и да поиска постоянен арест.

Това не е първото провинение на медика. Той и колегата му д-р Христо Кунчев бяха обвинени за причиняване на смърт поради лекарска немарливост на 77-годишната Елена Венкова. Двамата са оперирали пациентката на 18 септември 2009 г. След като излиза от упойката, жената получава болки в корема. Тогава д-р Кузманов й прави изследвания с ехограф и разбира, че в корема на жената се събира течност. На близките било обяснено, че това е нормално. По-късно обаче болките станали нетърпими и гинекологът изписал хапчета за по-добра перисталтика. На следващия ден двамата лекари разбрали, че пациентката е направила перитонит. Наложило се повторно да я оперират и тогава установили, че матката е пробита от предната хирургическа интервенция. Взели решение да я премахнат. Три дни след операцията Елена Венкова починала. Двамата получиха по година и половина затвор условно. Делото мина три пъти през Окръжен съд, два пъти през Апелативен и веднъж през Върховен. В крайна сметка след 9-годишна съдебна сага през октомври 2018 г. бяха оправдани.

Две години след смъртта на пациентката, през юни 2011 г., пък д-р Борис Кузманов бе заловен с 11 грама хероин - около 300 дози, на влизане в клиниката, в която практикуваше. Бяха му повдигнати обвинения за притежание на наркотици, но бе освободен от съда с парична гаранция. Пред съда тогава той каза, че е посегнал към наркотиците след преживяната драма с Елена Венкова..

В момента д-р Кузманов е редовен член на Българския лекарски съюз. Според справка в регистъра, медикът работи като преподавател, има и правото да практикува като акушер-гинеколог. Информацията в интернет справочника за него обаче не е актуална. Проверка на наш репортер на посочения адрес на месторабота - бул. „Руски” 19, установи, че това е жилищен блок и няма лекарски кабинети. Никой от съседите не е чувал името на д-р Борис Кузманов. Според хората от входа такъв човек никога не е практикувал или живял на адреса. Посоченият телефон за връзка също е несъществуващ. / trafficnews.bg/

1 коментар
09 Август 2019 17:26 | Остин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Доктора не можа да понесе смъртта на пациентката и се отдаде на хероина. Всички знаят че е затова. Просто слаба психика плюс чест и отговорност и ето резултата
Нека не съдим хората по статията
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар