Потвърдиха присъдите на двама за убийство на пловдивски митничар

16 април 2021 12:38   2492 прочита


Апелативен съд – Пловдив потвърди наказанието на Божидар Атанасов и Иван Карабелов за убийството на митничаря Георги Дребчев. Първият е осъден на доживотен, а вторият ще лежи зад решетките 15 години и 6 месеца.

По делото Апелативна прокуратура – Пловдив е изразила становище, че първоинстанционната присъда е правилна, обоснована и наложените наказания на двамата подсъдими са справедливи, предаде glas.bg.

Дребчев, старши инспектор в отдел "Икономически режими" в митницата в Пловдив, бе застрелян с един куршум в гърба на 13 юни 1999 г. Килърът го изненадал пред блок 131 в ЖР "Тракия", когато мъжът се прибирал в дома си.

Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки, загинал при мистериозна катастрофа на автомагистрала "Тракия" преди години, е посочен като един от подбудителите на убийството на митничаря.

Божидар Атанасов e осъден като  пряк извършител, а за посредник е посочен 45-годишният Иван Карабелов от Съединение. Смята се, че по онова време той занесъл парите, за да бъде изпълнена поръчката.


Още за: убийство   митничари   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар