Пияният джигит Иво, който уби брат и сестра, се измъква от затвора

16 септември 2019 10:20   1 коментар   4463 прочита


Бургазлията Иво Генов, който предизвика зверска катастрофа, след като подкара пиян и без книжка джип „Мицубиши Шогун“ и уби двама младежи край с. Крушевец, вече е на свобода. Преди броени дни Иво се яви пред Бургаския окръжен съд с молба за предсрочно освобождаване от затвора, съобщава "Флагман".

След мелето Генов първо получи скандално ниска присъда от 3 години и половина, която обаче беше увеличена от ВКС на 6 години и 8 месеца, но при лек режим. Така Иво изкара около 4 години в общежитието в „Житарово“ от открит тип, след като успя да съкрати около година и половина от присъдата си с работа.

До момента, в който се явява пред съда тази седмица, се води, че му остават още малко над 9 месеца зад решетките. Бургазлията признава, че силно се разкайва за постъпката си. Той твърди, че е осъзнал вината си и съжалява, че е съсипал своя живот, както и тези на пострадалите. Иво разкри пред съда, че ако бъде пуснат предсрочно, ще работи като готвач.

Неговата молба бе подкрепена от прокуратурата и ръководството на затвора. Генов бил безупречен затворник, не създавал проблеми и дори е награждавам многократно с домашен отпуск. През последната година работел и на външен обект. Участвал в здравна програма „Превенция на употребата на алкохол“, предвид констатиран проблем в тази насока. Той не е осъждан до момента на зверската катастрофа край Крушевец.

Бургаският окръжен съд в лицето на Катя Господинова прие, че Генов безспорно е дал доказателства за поправянето си и следва да се приеме, че са постигнати целите на наказанието. Затова той бе пуснат предсрочно без пробационна мярка, а единствено с изпитателен срок за оставащите 9 месеца и 3 дни от присъдата. Припомняме, че зверската катастрофа стана на 11 ноември 2011 г. на пътя край с. Крушевец. Същата вечер Генов и още шест човека от компанията запивали в местна кръчма. После решили да отидат на дискотека в с. Равна гора.

До шофьора седнал 27-годишният Явор Стоянов, а на задната седалка се наредили Сунай, Джейлян, Самет, Михаил и Златка. По пътя взели още трима приятели от къщите им, които се натъпкали в багажника. Така в Мицубиши-то станали общо 10 души. Било тъмно, около 20,45 часа. Иво, който в кръчмата пил вино и бира, карал според експертизата със 117-118 километра в час, преди да навлезе в десен завой. Насреща му се задал автомобил. Иво включил от дълги на къси светлини, но бил заслепен от насрещната колата, с която обаче безпроблемно се разминал. Секунда след това видял, че не може да вземе завоя и излязъл от банкета. След няколко неуспешни маневри наляво и надясно, колата се преобърнала по таван.

Джипът се въртял около 140 метра и спрял отново по таван. Картината след това била потресаваща. Джейлян Иляз лежала безжизнена, затисната от колата. Тежко ранен бил и брат й Сунай. Той е откаран в реанимацията на УМБАЛ – Бургас, но лекарите не успели да го спасят. Другите пътници били изхвръкнали от джипа при ударите със земята и повечето лежали неподвижно в тревата.

В джипа останали единствено шофьорът и братята Атанас и Михаил. С множество рани и травми бяха 23-годишната Златка Иванова, сестра й Магдалена, 18-годишният ученик от спортното Йерхан Сюлейманов, 27-годишният Явор Стоянов, който бе целият натрошен и му е направена мозъчна операция, Атанас и Михаил Тончеви на 22 г. и 20 г., както и 26-годишният Самет Абдула. /blitz.bg


Още за: джип   алкохол   затвор   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
16 Септември 2019 22:29 | Пояснение
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Идват избори. На някой му трябва и един глас! С цената на всичко! Това не е само в този случай.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар