Ќовините на югозападна Ѕългари€
“айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви  “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

ѕи€ни€т джигит »во, който уби брат и сестра, се измъква от затвора


16 септември 2019 10:20  1 коментар   3539 прочитаЅургазли€та »во √енов, който предизвика зверска катастрофа, след като подкара пи€н и без книжка джип „ћицубиши Ўогун“ и уби двама младежи край с.  рушевец, вече е на свобода. ѕреди броени дни »во се €ви пред Ѕургаски€ окръжен съд с молба за предсрочно освобождаване от затвора, съобщава "‘лагман".

—лед мелето √енов първо получи скандално ниска присъда от 3 години и половина, ко€то обаче беше увеличена от ¬ — на 6 години и 8 месеца, но при лек режим. “ака »во изкара около 4 години в общежитието в „∆итарово“ от открит тип, след като усп€ да съкрати около година и половина от присъдата си с работа.

ƒо момента, в който се €в€ва пред съда тази седмица, се води, че му остават още малко над 9 месеца зад решетките. Ѕургазли€та признава, че силно се разкайва за постъпката си. “ой твърди, че е осъзнал вината си и съжал€ва, че е съсипал сво€ живот, както и тези на пострадалите. »во разкри пред съда, че ако бъде пуснат предсрочно, ще работи като готвач.

Ќеговата молба бе подкрепена от прокуратурата и ръководството на затвора. √енов бил безупречен затворник, не създавал проблеми и дори е награждавам многократно с домашен отпуск. ѕрез последната година работел и на външен обект. ”частвал в здравна програма „ѕревенци€ на употребата на алкохол“, предвид констатиран проблем в тази насока. “ой не е осъждан до момента на зверската катастрофа край  рушевец.

Ѕургаски€т окръжен съд в лицето на  ат€ √осподинова прие, че √енов безспорно е дал доказателства за поправ€нето си и следва да се приеме, че са постигнати целите на наказанието. «атова той бе пуснат предсрочно без пробационна м€рка, а единствено с изпитателен срок за оставащите 9 месеца и 3 дни от присъдата. ѕрипомн€ме, че зверската катастрофа стана на 11 ноември 2011 г. на път€ край с.  рушевец. —ъщата вечер √енов и още шест човека от компани€та запивали в местна кръчма. ѕосле решили да отидат на дискотека в с. –авна гора.

ƒо шофьора седнал 27-годишни€т явор —то€нов, а на задната седалка се наредили —унай, ƒжейл€н, —амет, ћихаил и «латка. ѕо път€ взели още трима при€тели от къщите им, които се натъпкали в багажника. “ака в ћицубиши-то станали общо 10 души. Ѕило тъмно, около 20,45 часа. »во, който в кръчмата пил вино и бира, карал според експертизата със 117-118 километра в час, преди да навлезе в десен завой. Ќасреща му се задал автомобил. »во включил от дълги на къси светлини, но бил заслепен от насрещната колата, с ко€то обаче безпроблемно се разминал. —екунда след това вид€л, че не може да вземе заво€ и изл€зъл от банкета. —лед н€колко неуспешни маневри нал€во и над€сно, колата се преобърнала по таван.

ƒжипът се върт€л около 140 метра и спр€л отново по таван.  артината след това била потресаваща. ƒжейл€н »л€з лежала безжизнена, затисната от колата. “ежко ранен бил и брат й —унай. “ой е откаран в реанимаци€та на ”ћЅјЋ – Ѕургас, но лекарите не успели да го спас€т. ƒругите пътници били изхвръкнали от джипа при ударите със зем€та и повечето лежали неподвижно в тревата.

¬ джипа останали единствено шофьорът и брат€та јтанас и ћихаил. — множество рани и травми б€ха 23-годишната «латка »ванова, сестра й ћагдалена, 18-годишни€т ученик от спортното …ерхан —юлейманов, 27-годишни€т явор —то€нов, който бе цели€т натрошен и му е направена мозъчна операци€, јтанас и ћихаил “ончеви на 22 г. и 20 г., както и 26-годишни€т —амет јбдула. /blitz.bg

ќще за: джип  алкохол  затвор ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

16 септември 2019 22:29 | ѕо€снение
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

»дват избори. Ќа н€кой му тр€бва и един глас! — цената на всичко! “ова не е само в този случай.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.