Пияна следователка и другар по чашка биха и пръскаха със спрей полицаи 

22 май 2020 07:28   1 коментар   28469 прочита


 
 
 Софийска градска прокуратура е привлякла днес към наказателна отговорност следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. 

Вечерта на 20. 05. 2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок. На място било установено, че пред бл. 347 в ж. к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца. Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. 

Присъстващата Н. К. –Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката следователката отправила обидни думи към служителите на реда. Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници. Един от мъжете от компанията - 46-годишен, напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето. 

Следователката и мъжът са били задържани и закарани в Районно управление на МВР. Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата на Република България, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. 

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н. К. –Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Глас.бг

1 коментар
22 Май 2020 12:37 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вчера "великият ан завися от мене сиализатор" Харизанов обвини президента, че офицер от НСО бил убиец и едва ли не подчинените на Радев са такива. Ами сига да кажа ли:"Гешев, твоите какви са? ". Ама не го казвам, защото не съм като Харизанов - не съм на хранилка и завися от мене си.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар