Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

ќткриха 288 кг хероин в тавана на “»–


19 април 2019 14:18   4550 прочитаЌаркотиците са задържани от митничарите на гранични€ пункт " апитан јндреево"


288 кг хероин задържаха митнически служители на √ ѕѕ " апитан јндреево". —луча€т беше представен днес, 19.04.2019 г., по време на Ќационално съвещание на ръководството на ћ¬–, на което присъстваха министър-председател€т Ѕойко Ѕорисов, главни€т прокурор на –епублика Ѕългари€ —отир ÷ацаров и директорът на јгенци€ „ћитници“ √еорги  остов.

„–азкритото гол€мо количество хероин е илюстраци€ за високи€ професионализъм на митническите служители от √ƒ „ћитническо разузнаване и разследване“ и на изключително доброто взаимодействие с ћ¬– и органите на прокуратурата“, за€ви об€сни »ван  учмов от √ƒ „ћитническо разузнаване и разследване“ и допълни, че укритието е изработено много професионално, но въпреки това е разрито от митническите служители, а благодарение на експедитивната работа на јгенци€ „ћитници“ и √ƒЅќѕ в услови€та дискретност е разкрита ц€лата схема.

Ќа 14.04.2019 г., на ћѕ „ апитан јндреево“, пристига товарен автомобил с иранска регистраци€, управл€ван от —.–., ирански гражданин, който е и собственик на камиона. ѕревозвани€т товар представл€вал машина за бо€дисване на стойност 16 000 евро, състо€ща се от две части, поставени в дървени каси. ѕо документи товарът пътувал от »ран до ѕловдив. ѕо метода анализ на риска камионът е отклонен за щателна митническа проверка - рентгенов контрол. ѕри сканирането е отбел€зна зона с подозрение в тавана и пода на превозваната машина, поради което митническите служители от √ƒ „ћитническо разузнаване и разследване“ (√ƒћ––) пристъпват към физически контрол.

ѕроверка на камерата за бо€дисване установ€ва, че в тавана и пода са залепени със силикон по 18 керамични плочи (общо 36), във вътрешността на които са открити 144 пакети с квадратна форма с приблизително тегло от 2 кг всеки и съдържащи общо 288 кг хероин.

ѕредприети са съвместни оперативно-издирвателни действи€ със служители на √ƒЅќѕ под надзора на ќкръжна прокуратура ’асково. Ќа 15.04.2019 г. камионът пристига в ѕловдив под контрола на служители на √ƒЅќѕ и на √ƒћ–– и е извършено оформ€не на стоката. Ќа следващи€ ден водачът получава инструкции да тръгне с камиона към склад в пловдивско село.

ћалко след пристигането на камиона в складовата база, в момента на разтоварване на машината, се пристъпва към задържане на съпричастните лица. јрестуван е 40-годишен турски гражданин с инициали —. ». за когото е установено, че е вл€зъл в Ѕългари€ от “урци€ през √ ѕѕ Ћесово на 12 април, т.е. 2 дни преди влизането на ирански€ камион през √ ѕѕ  апитан јндреево.

 ато обвин€еми са привлечени —.–., на 36 г., ирански гражданин – за престъпление по чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.2 от Ќ ; и —.»., на 40 г,. турски гражданин – за престъпление чл.242 ал.4 предл.1, вр.ал.2, вр. чл.20 ал.4 от Ќ .

Ќа заседанието б€ха отчетени и н€кои от последните големи залав€ни€ на наркотични вещества, както и бе обобщено, че през миналата година при самосто€телни и съвместни акции јгенци€ „ћитници“ и ћ¬– са задържали през 2018 г. - 1020,97 кг хероин, 959,25 кг марихуана, 14 618 кг и 685 148 табл. прекурсори, а от началото на 2019 г. вече са задържани 342,18 кг хероин, 1755,025 кг марихуана, над 217,74 кг кокаин, както и други наркотични вещества./ fakti.bg/

ќще за: хероин  таван  “»– ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.