Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си

19 юли 2019 10:59   2 коментара   4540 прочита


Д-р Иван Димитров е невинен за убийството крадеца Георги Джевизов - Плъха. Това е решението на Окръжния съд в Пловдив, след като магистратите изслушаха доказателствата по делото и пледоариите на всички страни.

Лекарят обаче беше признат за виновен и осъден на 2 години и 3 месеца затвор условно за незаконно притежаване на оръжие. Магистратите не уважиха частните искове на роднините на Джевизов.

До убийството се стигна, след като на 1 март миналата година, криминално проявеният Джевизов от "Столипиново", решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив и бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. Лекарят го забелязал и преди да произведе изстрел, бил нападнат от крадеца с нож. Адвокатът на жертвата ще обжалва съдебното решение.

Илиан Велков,Nova.bg

2 коментара
19 Юли 2019 12:04 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

ВЕЧЕ ВЯРВАМ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА Р БЪЛГАРИЯ-ИМАЛО Е И СЪДИИ ОТ ГР ПЛОВДИВ КОИТО МИЛЕЯТ ЗА ИСТИНАТА И ПРАВДАТА. БРАВО НА СЪДИИТЕ ПО ТОВА ДЕЛО. ТАКА СЕ ПОСТЪПВА СРЕЩУ КРАДЦИ -РЕЦИДИВИСТИ И ВСЯКАКВА ЦИГАНСКА СГАН, А И НЕ-ЦИГАНСКА. ВЛИЗАТ ДА ТЕ КРАДАТ В КЪЩИ УБИВАШ ГИ С КАКВОТО МОЖЕШ И ТЕ ОПРАВДАВАТ. ТОВА Е ПРАВДАТА.


20 Юли 2019 19:51 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО НА СЪДА,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар