Обрат по делото за 5 млн. лв. срещу ген. Кирчо Киров

11 юни 2019 09:43   1 коментар   7221 прочита


Делото за присвояване на 5 млн. лева срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров е спряно от Върховния касационен съд (ВКС) заради здравословни причини на подсъдимия. Преди този развой на процеса ВКС направи 3 опита да му даде старт.

Причина за отлаганията бе неявяването на Киров. Неговото присъствие не е задължително, но той изрично е пожелал да е в съда.За да спре делото, ВКС е изслушал съдебномедицинска експертиза, чието заключение е гласяло, че подсъдимият не може да участва в процеса заради заболявания.През декември самият Киров заяви, че е получил микроинсулт. За други свои заболявания той не коментира, тъй като информацията за тях е лична.

Очаква се през ноември ВКС да назначи нова съдебномедицинска експертиза, която повторно да установи здравословното състояние на 68-годишния генерал. Това е първото от серията дела срещу Киров, след като той напусна поста си в НРС през 2012 г. Две инстанции го осъдиха на 10 г. затвор. Той атакува именно тази присъда пред ВКС.

Според прокуратурата бившият разузнавач №1 е присвоил близо 5 млн. лева, след като съставил над 1000 официални финансови документа, които да бъдат използвани за доказване на фалшиви служебни разходи за специфични нужди на НРС. Самият той категорично отрича. /Blitz.bg

1 коментар
11 Юни 2019 20:36 | 12345
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много е зает човека това са 5 милиона лева -докато ги нагласи доста грижи си има а пък съдиите и те ще намажат-то затова е това отлагане докато си ги поделят, ха, ха,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар