Ново посегателство от фамилия нарушители срещу горски от „ДГС Сливница”

14 януари 2021 13:47   1 коментар   3045 прочита


Поредно грубо посегателство от нарушители срещу държавни горски служители е регистрирано към 15.00 часа в сряда - 13 януари, на територията на „ДГС Сливница”. При обход в охранителния участък в землището на с. Градец, община Костинброд горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация.

Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Б.З. отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските.

Колите се управляват от И.З. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Л.З. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение.

Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112, които се отзовават веднага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задържани от органите на реда. Бащата и двамата му сина са системни бракониери в района на стопанството. През последните години срещу тях многократно са подавани сигнали и съставяни констативни протоколи и актове.


Още за: горски   ДГС   фамилия   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
14 Януари 2021 15:39 | ���. K������� ������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЗАЩО ГОРСКИТЕ НЕ СА ВЪОРЪЖЕНИ С АК-47?
ПО ТАКИВА ИЗРОДИ САМО С ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИЕ ИМАТ ШАНС.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар