Нашенец натрупа тлъсти пачки с подла схема в Гърция, но накрая...

16 януари 2021 16:27   3 коментара   4624 прочита


Идентифицирани са още двама съучастника на арестувания, също българи, които се издирват

Българин е задържан в Серес за телефонни измами. Полицията издирва още двама негови съучастници, също българи, които са идентифицирани. Над 40 хиляди евро е успял да вземе с измама от възрастни хора българин, когото полицията арестува в Серес.

Той е обвинен в участие в престъпна група, съобщава БНР.  Измамените хора са дали показания пред полицията, че по телефона са им се обадили за катастрофа на близък роднина и поискали спешно голяма сума пари за операция, като са се представяли за лекари или за полицаи. По намерените мобилни телефони полицията е установила, че само в рамките на няколко дни са направени още 38 опита за измама, но хората не са се поддали, а част от тях са съобщили в полицията.

Идентифицирани са още двама съучастника на арестувания, също българи, които се издирват. Престъпната група е действала вероятно от ноември миналата година, като целта им била да съберат чрез измами един милион евро, съобщават полицаите, които разследват случая. Българинът е предаден на прокуратурата в Серес. Във връзка със случая полицията в Серес информира хората за методите на измамниците и приканва потърпевшите да информират незабавно властите при такива съмнителни телефонни обаждания.Блиц
 


Още за: измами   Гърция   българин   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
17 Януари 2021 16:38 | Струг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

По добре ще е да се пише чисти цигани .....или български роми ....или роми..... това не са българи ...


17 Януари 2021 18:39 | Симо Пръчоколев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А на тиквата схемата каква е бе протогери?


18 Януари 2021 10:25 | Рени
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ромите са галениците на управляващите от герб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар