Младен Маринов: Версията на Стайков за отвличане не се потвърждава

31 януари 2019 11:32   3066 прочита


От СДВР работят по случая, включени са и служители на ГДБОП

До момента нямаме данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков, че е бил отвлечен, съобщи в отговор на журналистически въпрос вътрешният министър Младен Маринов, който заедно с министъра на имиграцията и интеграцията на Дания Ингер Стьойберг посети ГКПП "Капитан Андреево", съобщи dir.bg.

"Колегите от СДВР работят по случая, включени са и служители на ГДБОП. При всяко ново обстоятелство, което да потвърди такава версия, ще бъдете информирани", обърна се към медиите Маринов. Той обясни също така, че няма официални данни синът на бизнесмена Миню Стайков, който според разследващите е замесен в схема за нелегални цигари и ДДС измами, да е напускал страната.

По думите на вътрешния министър, 29-годишният Стайков е твърдял пред органите на разследването, че не е в състояние, което да му позволи да дава данни на полицията. Маринов уточни, че в момента, когато това е възможно, ще се разговаря с него за да се изяснят всички факти и обстоятелства около неговото отсъствие и ще му се даде възможност да посочи други данни по отношение на твърденията му.

Относно опита на частни лица да поемат охраната на пострадали министърът заяви, че МВР болница е достатъчно добре охранявано лечебно заведение./Fakti.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар