Младен Маринов и шефът на ДАНС: 8 са задържани за шпионския скандал с русофилите

11 септември 2019 12:48   4 коментара   3357 прочита


На 9 септември в МВР е постъпило постановление от Специализираната прокуратура за оказване на съдействие по досъдебно производство. Това съобщи от трибуната на парламента вътрешният министър Младен Маринов. Заедно с председателя на ДАНС Димитър Георгиев той бе поканен в пленарна зала, за да изнесе повече подробности около шпионския скандал. БСП поиска и премиерът да дойде в парламента, но поради вече поети ангажименти Борисов не се появи.

„Проведени са различни по вид действия по разследването - огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски и други действия по разследването на територията на град Перник, град София и Брезник. В резултат на тези действия със заповед за задържане за 24 часа са задържани 8 лица, които са предадени на следствените органи”, поясни МВР шефът. „Не мога да дам повече информация по разследването.

Останалата информация представлява тайна по смисъла, че е част от разследване. Нямам разрешение от наблюдаващия прокурор да я изнеса”, посочи Маринов. От своя страна шефът на ДАНС Димитър Георгиев, че е установена схема, свързана с изградено действие по пране на пари. „Тази схема се използва за трансфер на финансови средства от руски гражданин, ръководител на чужда организация Общество „Двуглав орел” с интереси в различни области.

Чрез изградената схема се финансират мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на страната”, съобщи Георгиев. „Чуждите граждани публично са декларирали, че водят хибридна война срещу САЩ”, каза още той.

При проведените допълнителни мероприятия са придобити данни, че Малинов е изготвил докладна записка на руски език относно необходимостта от геополитическата преориентация на България и известният за всички проект "България". В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с определени действия в сферата на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава промяна в ориентацията на страната", каза още Димитър Георгиев. /blitz.bg/

4 коментара
11 Септември 2019 13:04 | аз много
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

харесвам рускините, готини мацки са, чудя се русофил ли съм


11 Септември 2019 15:48 | тамерланд
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ПРЕДИЗБОРНИ ТРИКОВЕ НА КЪСОПАМЕТНИ МЕКЕРЕТА-ДУПЕДАВЦИ


11 Септември 2019 21:37 | Запознат
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Преди няколко години американският посланик в София заяви, че е дълбоко разочарован от това, че много голяма част от българите са проруски настроени и обеща да се бори с русофилите в социалните мрежи с помоща на ДАНС - за тези които не са наясно, ДАНС е в подчинение на ЦРУ. И какво виждаме, шефа на ДАНС заявява, че са арестували руснаци защото "Чуждите граждани публично са декларирали, че водят хибридна война срещу САЩ" - ало олигофрените, къде са заявили това във фейсбук?! Какво ви бърка вас кой е настроен и кой не против САЩ? Другия предлог е "Трансфер на финансови средства на руски граждани от обществото Двуглав Орел" (явно става въпрос за финансово подпомагане (дарение) на русофилска организация което не е наказуемо) ами защо не проверите фондовете на Сорос или баварската фондация Ханс Зайдел която в нарушение на Българската Конституция финансира Партията на Бойко -Герб? Малинов бил написал някъде на руски език, че България трябва да смени ориентацията си и за това го арастували.


11 Септември 2019 21:46 | Запознат
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Аз заявявам, че партия Герб е антинародна и се контролира от англосаксите има ли по голямо предателство от това? Заявявам също, че службата ДАНС е агент на влияние на ЦРУ което също нарушава Конституцията. На всякъде твърдя, че България трябва да излезе от НАТО час по скоро защото това е терористична организация коята напада и разрушава страни без да има основания и право на това. Това прави ли ме шпион или имам право да изкажа мнение? Или нямам защото няма никаква демокрация и тя е измислена от англосаксите за да имат основание да извършват безчинства?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар