Митничари откриха близо половин милион лева контрабанда в раница на пътник

17 юли 2019 16:23   2 коментара   10906 прочита


Украинец, пътуващ с автобус към Германия, опита да пренесе близо половин милион лева в личния си багаж.
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха недекларирани 241 000 евро в раница на пътник в автобус, селектиран за щателна митническа проверка. Автобусът е пътувал по редовна линия от България за Германия. Пристигнал е на Митнически пункт Калотина на 15 юли около 16.30 часа на трасе за изход от страната на леки автомобили и автобуси.

При проверка на ръчен багаж - раница на пътуващ в автобуса украински гражданин, митническите служители откриват поставени в найлонов плик между дрехи общо 241 000 недекларирани евро, в пачки с банкноти по 50, 100 и 200 евро. Според обясненията на украинския гражданин, валутата била предназначена за покупка на автомобил. На 16 юли наказателното производство срещу подсъдимия е приключило със споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и неговия защитник. Наложеното наказание е „глоба“ в размер на 1/5 от предмета на престъплението, а именно 48 200 евро. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда. /actualno.com


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
18 Юли 2019 11:50 | Т.паранри
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Глупаци! Кой тръгва да купува кола на такава цена с пари кеш?!? За тия пари ще му я докарат на място. Очевадно е нещо незаконно, мръсни пари от проституция, наркотици и прочее, които ще се изперат на Запад. Конфискувайте ги в полза на държавата, теглете му един бой на мулето и го пуснете да си ходи, у дома газдите ще му "платят" каквото му се полага!


18 Юли 2019 11:51 | печатна грешка!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Т. паранри написа:Т. паранри

Има се предвид "Т. панари"!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар