Министър Маринов с ключово уволнение! Началникът на полицията в Силистра е освободен заради инцидент с граната

01 юни 2019 10:30   3 коментара   5149 прочита


Вътрешният министър Младен Маринов уволни директора на полицията в Силистра Юлиян Караславов. До наказателната мярка се стигна заради инцидент с граната. Днес около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето.

Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите. Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра.

Досъдебното производство се води по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента. /blitz.bg/

3 коментара
01 Юни 2019 21:05 | Баба
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Залавяне на престъпник с граната.....? Децата от детските градини задължително трябва да се научат да работят и с гранатомед..... Вопиющ идиотизъм. Малоумници. Родителите на пострадалите деца, а и не само да ги съдят до дупка тези " специалисти".! Боже, в каква държава живеем...


02 Юни 2019 00:11 | RRRR
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не знам само кой болен мозък измисли през последните години деца да присъстват на такива мероприятия. И защо е нужно това, и те не знаят. А предпазни мерки за такива случаи, че не са взети предварително, то се знае.


02 Юни 2019 09:51 | Жоро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Директора на полицията е наказан - УВОЛНЕН. А неговите началници-Нали сте в един кюп. Вървете си всички, че утре ще направите по-голяма беля.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар