Кървавият бургаски бизнесмен Рагевски го загази здраво

16 септември 2021 14:48   5884 прочита


Обвиненият в жестоките убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед застава пред съда за канала за кражби на луксозни коли

Обвиненият в жестоките убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед - Станимир Рагевски, застава пред съда и по други обвинение - за канала за кражба на луксозни автомобили,пише БЛИЦ.

Схемата бе разбита през 2016 г. Акцията бе проведена между в района на пътен възел „Никола Петков” между комплексите „Зорница” и „Изгрев”. При зрелищната акция бе арестуван Станимир Рагевски и 44-годишният Христо Желязков от кв. Сарафово, а конфискувани бяха два луксозни автомобила - Нисан и Инфинити. 

Схемата била следната: променяли номерата на рамата на луксозните автомобили и изготвяли фалшиви чужди документи за собственост. Впоследствие те регистрирали колите в КАТ в страната, като част от тях са ползвани с чужди регистрационни табели. На фирми на Рагевски са били регистрирани част от крадените автомобили. 

По данни на Флагман.бг,  този Нисан бе управляван известно време от съпругата на Рагевски - Елена, като неин собствен.

От Районния съд в Бургас съобщиха, че е образувано дело за вещно укривателство и документни престъпления, по което подсъдим е Станимир Рагевски:

Районната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение на Станимир Рaгевски за това, че през периода от месец август 2014 г. до 09.05.2016 г., в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Желязков - действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Христо Желязков имотна облага, придобил и укрил чужди движими вещи - лек автомобил марка „Нисан“, на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка “Инфинити”, на стойност 45 000, собственост на ЗАД “Армеец” АД - София, всички автомобили на обща стойност 92 000 лева, за които знае и предполага, че са придобити от другиго - от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери (престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 1 от НК).

Рагевски е обвиняем и за това, че на 29.09.2014 г., в гр. Бургас, в сектор "Пътна полиция", в ОД МВР - Бургас, пред системен оператор в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им", съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка „Нисан“, като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност (престъпление по чл. 316, вр. с чл. 308, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК).

Рагевски е привлечен като обвиняем и за това, че през периода от 29.09.2014 г. до 29.01.2016 г., в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление, в сектор "Пътна полиция" при ОД МВР - Бургас, пред системни оператори в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им" при сектор "ПП" в ОД МВР – Бургас, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко-продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка "Нисан" и на лек автомобил марка “Инфинити”, за регистриране на моторните превозни средства в сектор „Пътна полиция“ (престъпление по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

Ако бъде признат за виновен, предвижда се наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба от 1000 до 3000 лв. 

Съдът е насрочил разпоредително заседание по делото на 18 октомври, 10.00 часа.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар