КАТ с акция „Скорост“: Всички камери на лов за джигити по пътищата

05 март 2021 13:02   2072 прочита


Всички налични технически средства за установяване на превишена скорост ще бъдат разположени на пътя по време на новата акция на КАТ, разкриха на брифинг от "Пътна полиция". Тя започва от днес и ще продължи до неделя на територията на цялата страна. 

Основната причина за инциденти е именно превишената или несъобразената с пътните условия скорост. Освен за нея, патрулите и камерите ще следят и за даването на предимство на пешеходците и за правилното пресичане на движещите се пеш. През месец февруари са регистрирани 310 тежки пътнотранспортни произшествия с ранени и пострадали, като една трета от тях са с участието на пешеходци, предаде Монитор.бг.

Освен над 200 мобилни и стационарни камери, Пътна полиция предвижда и допълнителни екипи за населените места, които да следят именно за нарушения, свързани с пешеходците. 

По време на предишната акция са били проверени над 37 хил. шофьори, при които са установени над 11 хил. нарушения. От тях 166 са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, а 64 - под въздействието на наркотици. И през тази операция ще продължи следенето на дрогирани и пияни шофьори, за да се преустанови тази практика, обясниха от КАТ.


Още за: акция   КАТ   скорост   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар