Жена смъмри съсед, че уринира до плевнята ѝ, той я хвана за косата и преби до смърт мъжа ѝ

11 август 2020 09:55   1 коментар   35147 прочита


От удара възрастният мъж паднал, като наранил главата си в стената на плевнята и по-късно починал от оток на мозъка

С осъдителна присъда е приключило наказателно производство на първа съдебна инстанция спрямо М.Т. (на 43 години), обвинен от Окръжна прокуратура – София за извършено от него убийство по непредпазливост – престъпление по чл. 124, ал. 1, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. По обяд на 26.10.2016 г. подсъдимият Т. консумирал алкохол на пейка пред магазин за хранителни стоки в с. Белопопци, община Горна Малина.

В един момент мъжът се запътил към запустяло неподдържано пространство в близост до частен имот – къщата на А.С. Въпросното място от години било използвано от клиентите на магазина за тоалетна, като поради тази причина странични лица често минавали навътре зад дома на А.С., където имало плевня, и продължавали по пътека към запустелия двор.

Стопанинът на имота – А.С., обядвал със съпругата си в кухнята, когато видели подсъдимия в близост до къщата им. Жената излязла навън и му направила забележка за уринирането до плевнята им. В отговор М.Т. я дръпнал за косата. А.С. застанал до жена си и го порицал за постъпката му. Подсъдимият реагирал агресивно, като се обърнал към мъжа и го нападнал с юмруци в областта на гърдите.

От удара осемдесет и една годишният мъж паднал, като наранил главата си в стената на плевнята. Съпругата на пострадалия го вдигнала и му помогнала да седне на пейката. Възрастният мъж се почувствал зле, изпитал затруднено дишане. Подсъдимият видял това и веднага тръгнал. Свидетелка на случващото се подала сигнал на телефон за спешни повиквания 112.

На място пристигнал медицински екип, който констатирал смъртта на А.С. Според експертите, леталният изход се дължи на остро настъпила дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, причинена вследствие на закрита черепно – мозъчна травма, довела до тежък оток на мозъка. За извършеното от подсъдимия М.Т. тежко престъпление му е наложено наказание от пет години "лишаване от свобода" при "общ" режим на изтърпяване.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд./kanal3.bg


Още за: мъж   жена   съсед   побой   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
13 Август 2020 14:45 | bg realiti
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Bravo be 5 godini za ubiec mama vi deba skapana dArjava deeba
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар