Извънредно! Изстрели ехтят в село Очуша, заловиха ли убиеца от Костенец

16 май 2019 13:11   1 коментар   18316 прочита


Три изстрела, вероятно предупредителни, се чуха от къщата на близките на убития Валентин в село Очуша, близо до Костенец. В нея живеят майка му, баща му, бившата му жена, а и детето им. Роднините на жертвата са подали сигнал в полицията, че са забелязали убиеца Стоян Зайков - Чане, съобщава.

Към момента униформените буквално са превзели къщата и проверяват покрива и комина, където е възможно да се укрива Зайков, който преди седем дни преби и уби жена си Милена Шишкова, а от вчера е заподозрян и в убийството на братовчед си Валентин Петров, който бе гръмнат с преправена ловна пушка в дома си. Роднините на застреляния мъж са видимо притеснени, полицаите се опитват да ги успокоят.

Преди да бъде убит Валентин разказа, че Зайков често ходил до селото. Там бащата на убития 42-годишен мъж има вила с камери, записите от които разследващите провериха на няколко пъти. Днес освен обичайната полиция, жандармерия и части от специализирания отряд за борба с тероризма, в Костенец дойдоха и антимафиоти, който от ранни зори ровят всяка една къща, за да открият евентуални следи от килъра. В града пристигна и екип от криминални психолози, които правят профил на Зайков, смятан от полицията за тежък психопат, способен с месеци да се укрива и да замита следите си.

А страхът у хората в градчето продължава да бъде подклаждан, защото седми ден от Чане няма нито вест, нито кост. "Той е някъде тук, в махалата, сигурно сменя скривалищата постоянно. Изобщо не е ходил да бяга в Пернишко или Пазарджишко. Явно хич не му пука, че Костенец гъмжи от полиция. Като нищо ще пречука още някой, докато го намерят", коментираха пред притеснени жители на квартал "Полето". Тази сутрин, в опит да успокои напрежението, директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов, увери, че разследването върви с пълна сила.

За 42-годишния Валентин Петров, който бе открит застрелян в дома си в Костенец вчера, Спасов каза, че мъжът не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той им казал, че сам ще провери дома си. Държал се спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Часове преди да бъде открит трупът му обаче, Валентин разговаря с наш екип и сподели, че братовчед му е опасен и ще стреля на месо. Мъжът каза още, че се притеснява дали Чане не е в неговата къща и няма на посегне и на него. /Blitz.bg


Още за: къща   Зайков   убийство   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
17 Май 2019 07:38 | Андрешко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе хора от МВР, защо допускате средства за масова информация около местопрестъпленията? Изявленията, които се правят от разни шефове разкриват какви действия ще се предприемат по издирването на убиеца. Освен това по екраните на телевизиите се виждат разни термокамери - също полезна информация за беглеца. Къде отива принципа за скритост и секретност. А тази сутрин забелязах един юначага да насочва насам-натам автомат от бронирана кола. Забелязах и нещо като бордова картечница. Това е някакво безумие. Оставам с впечатлението, че операцията на МВР е насочена повече към общественото мнение, отколкото към ефективност. Дано да греша.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар