Изродът, който изнасилваше пловдивчанки в колите им, дълго ще гние зад решетките

10 януари 2019 12:57   5520 прочита


Окръжен съд – Пловдив потвърди присъдата на Районния съд, с която на серийния изнасилвач Владимир Петков е наложено наказание от десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Петков е признат за виновен в това, че на 7.12.2017 г. в гр. Пловдив, в квартал „Кючук Париж“, се е съвкупил с 19-годишно момиче, като я е принудил към това със сила и заплашване. Той се приближил до момичето, което било само в автомобил, и го изнудил да закара колата на 200-300 метра от мястото, където девойката чакала приятел. Там я изнасилил. Със същата присъда Петков е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20.12.2017 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена, като също я е принудил към това със сила и заплашване.

Изнасилването отново е станало в паркирана кола, в която е била жената, престъплението се разиграло по подобен на първия сценарий. За извършените две идентични престъпления съдът наложи на серийния изнасилвач едно общо най-тежко наказание от 10 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим. На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 /двадесет хиляди/ лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен след намаляване на наказанието с една трета.

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода.

Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест./blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар