Издирват 9 от бунтовниците от бежанския център в Харманли

16 юли 2019 15:50   1 коментар   3241 прочита


Състав на Хасковския окръжен съд обяви за общодържавно издирване 9 мигранти, които са подсъдими за участието и бунта и погрома в бежанския център в Харманли на 24 ноември 2016 година. Това стана на заседанието на въззивната съдебна инстанция срещу 21-те замесени в случая афганистанци. Делото е образувано след протеста на прокуратурата срещу присъдата в Харманлийския районен съд.

След бунта в Харманли: Ремонт за 1/3 по-малко бежанци

През януари т. г. първоинстанционното съдилище постанови едногодишни условни присъди с тригодишен изпитателен срок за хулиганство срещу 18 пълнолетни обитатели на регистрационно-приемателния център за бежанци и едногодишни условни присъди с изпитателен срок 1 година срещу тримата обвинени непълнолетни. Всички обаче бяха признати за невинни в повреждането и унищожаването на държавно имущество за около 85 000 лева.

Сега държавното обвинение иска ревизия на решението на съда относно засегнатите сгради и инвентар - халета, столова и приемателен център в лагера и разбит противопожарен автомобил. Съдът не даде ход на делото и постанови държавните органи да установят местонахождението на 9 от подсъдимите. От всичките 21 осъдени на първа инстанция мъже и тийнейджъри за 11 вече е установено, че са изведени от страната, след като им е бил отказан хуманитарен статут./dnes.bg

1 коментар
16 Юли 2019 23:00 | ДЖУМАЛИЯ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КАРАКАЧАНОВ ГИ Е УРЕДИЛ С ПАСПОРТИ И УФЕИКАХА. НЯМАСЛЕДА. ШКЕМБЕ ЧОРБАТА Е ЗА БЕСЕНЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар