Горещи разкрития: Стана ясно кои са арестуваните висши служители на ГДБОП

26 юни 2020 11:44   1 коментар   4925 прочита


Разбита е ОПГ, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху наркотрафика

 Началник на Отдел за противодействие на наркотрафика в ГДБОП е задържан снощи след получен подкуп. Задържан е и началник на сектора в същата дирекция и един служител на МВР. Това обяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев. По думите му, тримата са с 24-часова мярка за задържане. „Действията започнаха след 17 часа вечерта. Продължават претърсванията на множество обекти и жилища.

Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на ОПГ, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само в България", обясни той. 

 "Тези длъжностни лица са най-висшите лица за противодействие на наркоразпространение и хората за контакт с нашите чуждестранни партньори. Към момента има добри резултати, които се надявам Специализираната прокуратура да представи пред българските граждани. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпление, независимо от кого са извършени", подчерта Гешев.  

"Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е. Грозно е да оказваш съдействие за решаване на проблеми на наркогрупи, да предаваш доверието на своите партньори в  международен аспект. Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България.

Работата на прокуратурата е да бъдем безкомпромисни към всеки, който извършва престъпления или нарушения", посочи главният прокурор. /блиц.бг


Още за: ГДБОП   Гешев   брифинг   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
26 Юни 2020 12:11 | Дойчиновв
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Димитър Кръстев редовно получава подкупи от Бойко Чипонката
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар