Главсекът на МВР обяви причината за смъртта на варненския журналист

24 май 2020 13:32   3 коментара   4365 прочита


Георги Досъдебното производство работи по две основни хипотези - нещастен случай и самоубийство

Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг във Варна по повод смъртта на варненския журналист Георги Александров. "Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са височинни травми, в следствие на падане.

Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие", уточни директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов. Досъдебното производство работи по две основни хипотези - нещастен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопрестъплението и е назначена експертиза. Установени са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност. Предстои експертиза, която ще установи каква е била концентрацията на алкохол в момента на смъртта.

"Апелативният прокурор има данни за количества алкохол, което е имало в тялото и то 24 часа след смъртта", уточни той. Тялото е открито в плавателния канал. За да няма спекулации, тръбата, в която възникна авария се намира на 2 км западно. Тялото е открито на съвсем друго място", уточниха от полицията. Установяват се всички, с които е контактувал в деня преди смъртта си. Води се разследване дали това депресивно състояние е било под влияние на алкохола, или има друга причина. Припомняме, че на 22 май около 17:20 бе открито тялото на Георги Александров./БЛИЦ

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
24 Май 2020 15:50 | данни
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Знаете ли, че по някои поръчкови убийства алкохола може да бъде инжектиран и така да изглежда като че човека се е напил и е имало нещастен случай. Много лесно се прави -инжектира се завързва се, пренася се в кола и се отвързва на мястото на инцидента, и след това - паднал. И камерата и лаптопа се подхвърлят наоколо като нещастен случай. Интересно е. От патолози съм го чувал. Почерк е на някои //§*€% методи.


24 Май 2020 17:42 | леле
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Започна се, кой на светофара, кой в канала, следващия журналист ше видим как ще ни напусне. Много станаха тези които ни казват истината и ще ги намалят и то все по уж случайно е станало, уж наркотик, уж алкохол, но има Господ да гледа. Нищо не остава ненаказано от Него.


24 Май 2020 22:01 | Герб=гроб
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Сигурно са го... самоубили.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар