Главният прокурор разобличи Божков: Поредна серия от несвършващ сериал

16 май 2020 15:15   3 коментара   3871 прочита


Нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии, коментира той

"Впечатлението ми е, че това е поредната серия от един несвършващ сериал, който започна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод нападките от избягалия в ОАЕ Васил Божков в ефира на БНТ. "Нямаше проблем да източват милиони и милиарди, заради което българските граждани да живеят бедно и с ниски пенсии. Те го правеха и никой не ги закачаше.

Тогава тези лица живееха в правова държава, а когато прокуратурата работи изведнъж се оказва, че не в ЕС за тях са правовите държави, а например Сърбия и някои държави от Близкия Изток, например", коментира още Гешев. По думите му има повторение на неща, които са се случвали. "Матрицата е една и съща - върнете се, например, на случая с Цветан Василев. Почва се с едни еписоларни писма, писания във фейсбук, едно и също", допълни той.

"После вървим към това, че поредният случай се използва от интересите на политиците. Наричам това анархо-либерални кръгове, те се сдружават по интереси, не че са приятели. Съвпадат интересите им да защитят себе си и парите си и общият им враг е прокуратурата и държавата. Смятат, че не са длъжни да спазват законите", заяви още главният прокурор. Иван Гешев заяви, че все още не е прочел съдържанието на текстовите съобщения.

„Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция”, каза Гешев, с което на практика потвърди, че не вижда причина за проверка срещу Горанов. По думите му трябва да се благодари на всички, които участват в битката срещу новия коронавирус. "Не аз, а българското общество трябва на първо място да благодари на българските лекари.

Те изложиха живота си на опасност и за съжаление някои починаха. Трябва да благодарим на българските полицаи, голяма част от които през тези месеци не се прибираха по домовете си, докато гражданите бяха вкъщи и спазвахме мерките.

Трябва да благодарим на служителите на РЗИ, на държавните служители, които също бяха на първа линия. Благодарности заслужава щаба, тъй като за България е щастие, че в него има адекватни хора. Благодарение на тях се намираме в една добра позиция на база на цяла Европа.

Политиците се държаха така, както се държат след Освобождението, по идентичен начин. Но не искам да ги коментирам. Държавата е създадена, за да налага правилата по отношение на гражданите, които не спазват правилата в интерес на другите над 90% от хората, които спазват правилата. Само в България видях държавата да се моли от сутрин до вечер на гражданите да спазват правилата", отчете Гешев. /blitz.bg 


Още за: Гешев   Божков   враг   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
16 Май 2020 19:16 | oho
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

haydeee


16 Май 2020 20:15 | Стефанов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Сагата "Божков-Борисов" може да се изрази з следното:"Божков - крал, Горанов - спал, Борисов - не разбрал, Гешев - онемял, Народа - обеднял".


17 Май 2020 02:50 | Абитурентка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нали ти, каскет твърдеше, че Божков е в арест и всеки момент ще го екстрадират в България? Защо лъжеш, защо не кажеш за силоваците, които уж го арестуваха в Дубай? Агууу агуууу.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар