Гешев: Закриването на специализираната прокуратура е национална трагедия

28 ноември 2022 17:41   4 коментара   2282 прочита


"Закриването на специализираната прокуратура е национална трагедия, защото ни върна 12 години назад. Затова Българската прокуратура, с ясното съзнание, че няма да е достатъчно, ще опита да възстанови специализацията във 28-те окръжни прокуратури".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти след като участва в откриването на Конференция на тема "Киберсигурност", предаде ФАКТИ.бг.

Тя се организира в учебната база на Прокуратурата в курорта "Цигов чарк", съвместно с Кралската прокурорска служба и Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

По думите на Гешев прокурорите по места ще трябва да бъдат обучавани, за да противодействат на организирана престъпност, тероризъм, киберпрестъпност и корупция по високите етажи. "За щастие ние имаме добро взаимодействие с европейските си партньори, за да компенсираме "трагичните законодателни експерименти", посочи още главният прокурор.

По думите му закриването на Специализираната прокуратура е довело до "бум на престъпността", включително трафик на мигранти. "Прокуратурата остана една от малкото стабилни институции в държавата, но тя не може да спре този "бум на престъпността" без взаимодействие и без реална, качествена работа от страна на МВР и службите за сигурност", заяви Гешев.

При откриването на конференцията освен главния прокурор приветствия към участниците поднесоха посланикът на Великобритания Роб Диксън, заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов и Ейдриън Флешър от Кралската прокурорска служба.

4 коментара
29 Ноември 2022 04:20 | Тан тан
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ти ти ти подлога на описан и Пеевски и на кръгове бизнесмени ти и прокуратурата те сте национално бедствие и позор
Мръсник нагъл


29 Ноември 2022 09:34 | Благоевград-В
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Айде не дразнете Хората повече с показването на тази глава


29 Ноември 2022 10:24 | Плешев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Елате довечера да ревеме всички заедно на площада


29 Ноември 2022 10:24 | //
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Едно си баба знае-едно си бае. Нагъл годлевец, няма умора.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар