Гешев: Прокуратурата е подложена на безпрецедентен натиск от Радев

10 юли 2020 15:47   2 коментара   2923 прочита


Главният прокурор Иван Гешев дава извънреден брифинг в Съдебната палата.

"Административните ръководители на апелативните, окръжните и не малка част от районните прокуратури от страната - ние всички не сме тук заради лични атаки срещу главния прокурор. Възприемаме всичко това като част от работата си. Република България бе подложена от безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента", каза главният прокурор, цитиран от Глас.бг.

"Когато Радев слезе при БСП, ДСБ, "Да, България", Мая Манолова, той се превърна в един обикновен политик от прехода. Искам да кажа, че всички служители и следователи тук се гордеят с работата си срещу олигархията и мафията, заради които продължаваме да сме най-бедната страна в ЕС", заяви още Гешев.

"Прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши. Освен бедните граждани, в затворите да влизат и политиците, които ги грабят. Тук сме за да кажем, че няма да позволим рушейки държавността да се градят политически проекти, включително от Радев. Вчера т нар. обединител на нацията каза, че българската прокуратура е мафия - нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Той говори за светлина, но се съюзява с тъмнината, олигарсите и политиците ограбили нашия народ", каза още той. 

"Прокуратурата не раздава присъди. Българският независим съд дава присъди. Не е проблем на прокуратурата, че Узунов получава решения на Върховния административен съд преди да са подписани и публикувани. Съдейства за създаване на български паспорт на руски гражданин, който е потенциална опасност за сигурността на държавата", обясни главният прокурор. 

"Единственият недосегаем човек в България е именно президентът, според Конституцията ни. Ще изчакаме и ще уважим решението на Конституционния съд за неговия имунитет. Ние ще сме готови да изчакаме и приключването на неговия мандат. Радев уронва престижа на цялата държава с твърденията си, че Прокуратурата е мафия", категоричен е Гешев. 


Още за: Гешев   Радев   натиск   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
10 Юли 2020 16:47 | Юри
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гешев, да не си напушен?


10 Юли 2020 18:18 | @@@@@@
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гешо каскета тотално се ОСРА!!! Но изобщо не се учудвам, щото ТЪПОТО СИ ОСТАВА ТЪПО, независимо от поста, който заема!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар