Гешев: Прибираме си олигарсите от цял свят

31 май 2019 09:46   1 коментар   3756 прочита


Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, обясни Гешев

Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения”, заяви Иван Гешев по повод на екстрадицията на Маринела Арабаджиева. Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, в разумен срок, обясни той пред БТВ.

„Няма как ти да засегнеш сериозни икономически интереси – говоря за случая с Арабаджиеви, говоря за случая с Баневи, за случая с кой ли още не – с Миню Стайков, защото зад това стоят пари. Няма как тези хора независимо дали се харесват или не се харесват, дали се обичат или не се обичат, да не се обединяват в клубове по интереси. И техният интерес е да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да докажат че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна. Това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу определени представители на прокуратурата и изпълнителната власт, е лесно обяснима и предвидима”, категоричен е Гешев.

„Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, в разумен срок, въпреки че това са едни огромни разследвания – говорим за десетки милиони само по обвиненията по това дело. Естествено и анализ на доказателства, и документи и какво ли още не, доста сериозна фактическа сложност и правна и говоря не само в България. А в България при тези закони, които съществуват, нивото на трудност се повишава десетина пъти в сравнение, с която и да е друга европейска държава”, заяви Гешев./Факти.бг

1 коментар
01 Юни 2019 14:28 | Боко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ама само смешни и в тази държава.
Победа на изборите с колко гласоподаватели..???
Каде са ГАЛЕВИ???
КОЙ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В ТАЗИ СТРАНА НА ЧУДЕСАТА???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар