Гешев: Чистим България от бизнесмени, които замърсяват

01 юли 2020 15:59   3 коментара   2902 прочита


 "Чистим България от бизнесмени, които замърсяват. Чистим България от хора, които са правили престъпления, независимо дали са политици, олигарси и т. н", коментира главният прокурор Иван Гешев, след като отчете дейността на прокуратурата пред парламента. 
 
Уважение към решението на съда, загубихме малка битка, обяви Гешев 
"Има време за всяка работа под небето, има време за разбиране, съединяване, има време за война, мир, цитатът е много дълъг. Във фазата на война с престъпността сме", добави Гешев. 

По думите му подсъдимият Иво Прокопиев ще бъде подсъдим, докато не приключи съдебната фаза на процеса, въпреки че на първа инстанция той беше оправдан за сделката с EVN. 

“Подсъдимият Прокопиев не е по-различен от подсъдимия Цветан Василев, Арабаджиев, Банев и Бобокови. Всички те са невинни до доказване на противното", добави Гешев. 

"Единствената прилика между Прокопиев и Брендо е може би част от защитниците. Това може би е част от защитната стратегия на някои хора. Като си собственик на медии означава ли това, че Брендо, ако си основе два сайта, не трябва да бъде разследван", отсече главният прокурор. 

По повод информацията, че в Бургас са задържали лица, които са подготвяли терористичен акт, Гешев уточни, че информация ще бъде дадена в утрешния ден от Специализираната прокуратура. 

„Става дума за дело по глава 1 от Наказателния кодекс, касаещо тероризъм. Това е чувствителна тема и колегите от Специализираната прокуратура ще преценят кога, до колко и дали ще уведомят българските граждани за конкретния случай", каза той. 

Главният прокурор съобщи, че е сформирана работна група, която ще направи анализ и ще изготви предложение за промени в НК и НПК. 

Гешев обясни, цитиран от Нова тв, че в следващия месец прокуратурата ще изложи вижданията си за най-важните промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс. 

Предлаганите промени ще засягат текстовете за престъпления по служба, корупция, подкупът в частния сектор, ефективното използване на кадровия ресурс на прокуратурата, а също реквизитите на обвинителния акт. 
Работим активно по приватизационния процес по първите 14 сделки, които ни бяха предоставени от ДАНС, каза още той. 

 dnes.bg 

3 коментара
01 Юли 2020 17:27 | Mitko
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Господ да ви изчисти сичките
Долни боклуци.


01 Юли 2020 18:26 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Както сте я подкарали, давайте наред. Само да не забравите политиците и най-вече в парламента. Да речем - Божков, Бобокови и т. н. са милионери-бизнесмени. Ама депутати-милионери някак си не го разбирам.... А, да не забравя - ами магистратите защото вие най-добре знаете защо.


02 Юли 2020 03:04 | Хой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Прокурорчето е слуга на Пеевски и боко
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар