Ето какво се е случило в последните минути от живота на Кристин

20 август 2019 09:31   1 коментар   11841 прочита


Проверяват лекарския екип, който се е отзовал на сигнала за намерената в безпомощно състояние 7-годишна Кристин Георгиева в сливенското село Сотиря. Това заяви пред камерите на бтв. началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен д-р Мариета Божидарова.

"В момента се събират доказателства и се разпитват служителите на “Бърза помощ”. По стандарт екипът трябва да е при пациента. Бабата е била вкопчена в детето и не е искала да се транспортира 7-годишното до пристигането на другите роднини", каза още тя. "Екипът на болницата е бил уведомен за дете в тежко състояние и е очаквал пациента", коментира д-р Божидарова.

Тя също така подчерта, че от момента на приемане на повикване за дете в тежко състояние, до приемането му в спешното отделение са изминали 26 минути. "При установени нарушения ще бъдат взети мерки според Кодекса на труда", допълни началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен./blitz.bg/


Още за: ЕКИП   състояние   Сотиря   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
20 Август 2019 18:23 | Баба
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бабата е виновна. .....Не се ли срамувате? Жената е била в шок и е ясно, че не е знаела какво да прави. Лекарят е бил ДЛЪЖЕН да е при детето. Няма ли оборудване в линейките, което да поддържа живота на пациентите. Ще си измият ръцете с бабата. Лекуват само в София, всичко друго е имитация.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар