Ето как МВР ще ни пази от битовата престъпност

30 януари 2014 15:07   1 коментар   9391 прочита


Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев създава нова структура към дирекция "Инспекторат" за справяне с битовата престъпност. Това обяви той на пресконференция днес.Една от мерките е полицаят да е там, където имат нужда от него, именно за това има разпределение на полицейските сили. То ще е съобразено с времето, в което се извършват престъпленията с концентрацията и характера на тези престъпления, съобщи Блиц.

"Това, като механизъм, вече е създадено, все още не навсякъде тези методики и подход се прилагат, съобразно изискванията. Засилваме контролните функции в няколко направления: това са ГД "Национална полиция", която до момента беше като че ли доста пасивна, изисквания към областните дирекции и ръководителите им. Ще има и нова структура на дирекция "Инспекторат", допълни Йовчев. Той е убеден, че това ще доведе до по-голяма ефективност на полицията.

"Предприемат се мерки за бързо приемане и бърза реакция по сигнал. Предприемат се и контрол над криминалния контингент в съответните райони и рисковите контингенти, които могат да извършат престъпление. Сред приоритетите на МВР са да има мониторинг на тези хора. Сред мерките и са по-тясно сътрудничество с гражданското общество, като очакваме да влезе в сила Законът за МВР, и да бъде изградена система за използване на извънщатни сътрудници", обясни още Цветлин Йовчев.


Още за: МВР   битова   престъпност   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
30 Януари 2014 19:00 | хахахаа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

още няколко коли да си правят разходките през нощта и да си крадат бензинче..... еех, ако този Йовчев се справи с тази засилваща се престъпност на следващите избори '' ще гласувам с кеф за БСП-то... ще ми станат симпатигъзивъртични
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар