Екшън между полиция и роми в Перник

01 ноември 2020 01:12   4 коментара   4081 прочита


Истински бунт с участието на перничани от ромски произход се разигра на пътя за квартал Калкас, в близост до пункта на КАТ. Десетки роми излязоха и блокираха пътя за квартала.

Причината за протеста бе, че ВиК Перник е спряла водата на живущите заради неплатени сметки. Оказало се, че част от жилищата нямали водомери, а водата не се плащала системно. Това провокирало водоснабдителното дружество да спре кранчето.

На място на възмутените граждани са пристигнали патрулки и полицаи, въоръжени с щитове. С тяхна помощ пътят е бил отблокиран.

До ZaPernik.com свидетели изпратиха клипове на ситуацията, в които се чуват женски писъци, крясъци, съпротивляващи се хора, вижда се конска каруца. На единия клип се вижда как полицаи изваждат от тълпата мъж и го влачат в страни.


Още за: полиция   екшън   роми   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
01 Ноември 2020 11:04 | tapanar4o
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Това са ЦИГАНИ, няма такова определение като роми, научете се вече кое как се казва. А това че циганите не плащат е ясно и се знае отдавна, въпроса е защо никой не взима мерки навреме?


01 Ноември 2020 12:10 | Ама
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не закачайте хората - идват избори...


01 Ноември 2020 17:51 | Те ромите
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НЕ ПЛАЩАТ ТОК, ВОДА И ДАНЪЦИ, ЖИВЕЯТ В НЕЗАКОННИ БАРАКИ, СТРОЯТ ИМ СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА, ДАВАТ ИМ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ, КОЛКОТО НА ЕДИН РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН, НО ДОЙДАТ ЛИ ИЗБОРИ ГЛАСУВАТ ЗА БАТЕ БОЙКО.


02 Ноември 2020 21:20 | krum
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

vse po nagli stavat i vse po losho shte e sas tezi mangali
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар