Д-р Иван Димитров се призна за виновен за убийството на крадеца Жоро Плъха

18 юли 2019 12:14   2 коментара   5597 прочита


Обвиняемият д-р Иван Димитров се призна за виновен по делото за убийството на Жоро Плъха. Делото ще протече по съкратената процедура. Това искане направи пред съда адвокатът на д-р Димитров - Георги Кутрянски. В същото време жената, с която Джевизов живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 хиляди лева - за нея и за детето й. Момченцето обаче не е признато от Плъха, но въпреки това жената предяви претенции.

"Искам максимална присъда. Не съм му давала наркотици, аз бах заключена в къщи", заяви Надежда пред репортер на TrafficNews, след което избухна в сълзи. Така чаканата жена, с която Жоро Дживизов живеел на семейни начала, се появи в съдебна зала днес. Надежда Стоева бе придружена от упълномощения й адвокат Денис Хюсеин и нейна приятелка. От думите на Надежда става ясно, че живее в разградско село.

В същото време подсъдимият д-р Иван Димитров бе посрещнат с аплодисменти от хора, събрали се пред съдебна палата. Час преди старта на заседанието 10 души бяха в градинката пред сградата на съда, допълва TrafficNews. Припомняме, че д-р Димитров застреля и уби крадеца Георги Джевизов-Плъха в дома си преди година и 4 месеца.

Според прокуратурата лекарят убил проникналия в имота му апаш, след като бил нападнат с нож. За да се защити, д-р Димитров употребил огнестрелно оръжие - незаконно притежаван пистолет. На предишното заседание делото бе отложено заради отсъствие по болест на съдия-докладчика. /Blitz.bg

2 коментара
18 Юли 2019 13:23 | ааааааааааа,
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Значи когато защитиш имуществото си от циганин с една сюрия присъди за кражби и който е въоръжен, трябва да се признаеш за виновен, че си му видял сметката вместо той на теб! Ама и правосъдие!


18 Юли 2019 19:46 | ...............
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ако рома го беше убил..... щеше да се размине с поредното до съдебно производство, което щеше да е добавено към списъка с всички други ..... ПРАВОСЪДИЕ в България нямаааа.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар