Българка на съд в Швейцария, напушена премазала моторист, правейки си селфита

26 септември 2021 17:58   2251 прочита


30-годишна българка е застрашена от 5 г. затвор за това, че на 23 март 2018 г. убила моторист на пътя в швейцарския италоезичен кантон Тичино.

Според швейцарското радио RSI живеещата в чужбина българка отнесла с колата си мотор с двама френски граждани. Българката била под ефекта на канабис, а на всичкото отгоре си правела и селфита с телефона, докато шофирала.

Жената блъснала мотора, след като тoй спрял на червен светофар. 51-годишен французин починал, а спътничката му – 35-годишна негова сънародничка, била ранена.

Разследването на катастрофата не открило пряка връзка между правенето на селфита и катастрофата, но въпреки това българката ще бъде наказана и за това, тъй като то е забранено по време на шофиране.

Прокурорката Маргерита Ланзило е поискала българката да бъде изправена пред съда за убийство по непредпазливост и за раняване на друг човек. Процесът ще започне в началото на октомври.

Хипотезата на обвинението е, че жената е шофирала невнимателно заради приетата преди това дрога – доказано е, че българката е  пушила канабис, съобщава "24 часа".

Кошмарната катастрофа станала на пътя, водещ към Брузино Арсицио. Двамата французи пътували пред "Миникупър"-а на българката и спрели на светофар пред строителна площадка. В този момент българката ги блъснала и премазала със 70 км в час./glasnews.bg


Още за: българка   селфи   кола   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар