Бой в болница?! 84-годишна жена е изписана от болница с множество синини по тялото 

23 юни 2022 08:21   1 коментар   3126 прочита


Сигнал за побой в болница във Враца, от лечебното заведение отричат, по думи на репортер от БТВ. 

84-годишната Божидарка е от село Търнава. Близо седмица жената престоява в хирургичното отделение на врачанската болница. Близки на 84-годишната пациентка твърдят, че е била връзвана и бита. 


 
"Майката ми е била 6 дни в болница, при изписванеq по време на пътуване в колатаq забелязахме огромни синини по тялото й. След това се обадихме на вас. Майка ми страда от витилиго, много пъти е била в болници, но никога не е била изписвана така. " - разказва синът на пострадалата. 

"Други хора да не отиват в тази болница и да не пострадат. Тя каза, че три жени са я душили и мачкали в болницата. Имала е катетър и вероятно го е махнала, вероятно за това са постъпили така. Когато я посрещнахме, тя се беше изморила и седна на терасата на стола и аз казвам: кави са тия синини и тя: три жени ме биха, 6 дена вързана бях. " - разказва снахата на възрастната жена. 

От болницата не излизат пред камера, но казват, че не става дума за физическо насилие, разказва репортерът на БТВ от мястото. 

1 коментар
23 Юни 2022 15:46 | 222
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Когато възрастен пациент е в болница и не е много адекватен е редно близък човек да е до него, за да му помага, контролира и обслужва. Не одобрявам грубото отношение на персонала в болниците, особено боя и словестните обиди, но съм и за това роднините да поемат своята отговорност и грижа към ближния си.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар