Бащата на Съвестин: Гаврят се с родителите, вместо да търсят изчезналите деца, така е и в случая на Брендо

09 март 2013 17:15   1 коментар   6437 прочита


Бащата на изчезналия през 1997 година Съвестин (тогава на 8-годишна възраст) Тодор Деянов намери пред Агенция ПИК някой общи неща между неговият трагичен случай и похищението над щерката на Евелин Банев – Брендо 10-годишната Лара.

“По същият начин както с мен, те се гаврят с родителите, вместо да търсят едно изчезнало дете, което е гражданин на държавата. Дори таткото да е луд, най-долният наркоман или какъвто и да е, те са длъжни да търсят детето, защото то е част от този народ и те отговарят за него. Лара е по закон под специална закрила на органите в страната ни – това са МВР, Следствие и Прокуратура. Какво вършат те?”, пита таткото на Съвестин чрез ПИК.

“Те винаги атакуват нещо около самото престъпление, но не и него, дрънкат глупости. Какво значение дали бащата е умрял, в лудницата или е най-честният човек в света? Едно дете му е скапана вече психиката. Кой е виновен за това?”, задава въпрос родителят.

“Всички знаем, че бяха пипнати, съвсем нарочно, само помагачите и кокошкарите от “Наглите”. Това не се случи случайно! Те са само тъй наречените “Нагли”, защото в България няма класическа мафия, а има нещо по-страшно, което аз наричам бандитизъм. Без благоволението на определени много силни хора и без тяхното прикритие при изпълнение на дадено отвличане, то няма как да се случи”, твърди Тодор Деянов, който вече има няколко спечелени дела срещу държавни институции за бездействието им.

“Истината е, че МВР и прокуратурата никога не търсят изчезналите деца, не правят нищо да ги намерят. Аз им казах да не се гаврят с моята мъка, защото някога ще им се случи и на тях. В България няма други, освен милиционеро-мутри. Това е моят термин за тях”. завършва с отчаяние в гласа Тодор Деянов.

1 коментар
10 Март 2013 11:33 | нормален
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Далеч съм от мисълта, че всички полицаи или служители на МВР, ДАНС и т. н. са чудесни хора, честни и работещи безкористно..! Но Да определиш 60 хиляди души като милиционеро-мутри е малоумно..! Имам предложение - да се пуснат в неплатен отпуск всички служители на МВР (в това число и пожарникарите) и да проследим резултата...! Сигурен съм, че всички ще сме ужасно щастливи и доволни от последствията..! Особено тези 3316 души, които са харесали статията!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар