Авторът на "Осемте джуджета": Очаквайте трети епизод. Маркираха дома ми с яйца, заплашваха ме с погребална агенция 

07 юли 2020 06:37   2 коментара   5240 прочита


 
 В първо действие на "Осемте джуджета" има един семеен конфликт, в който става дума за много големи активи, за фирма с два завода, недвижими имоти, коли и пари - спор между баща и син. За нас като антикорупционна организация става интересно чак като се намесят и другите играчи - помагачите и оправачите. Това са особени хора в и около съдебната система, на които им се носи славата, че като имаш проблем и те уреждат нещата в съдилищата, прокуратурата и следствието. Това коментира в ефира на 7/8 тв авторът на разследването "Осемте джуджета" Николай Стайков и неговия адвокат Андрей Янкулов. 


Става дума за Петьо Еврото, който не се притеснявам да назова. Той е бивш шеф на столичното следствие, а преди години е бил пряк началник на Пеевски. Във второ действие всичко се премества в съдебната система. Интерсенто става, когато ред камерата застават трима бизнесмени и започват да разказват. Това вече ще го видите в трето действие, разказва Стайков. 

Буквално за две седмици всичко, което единия от тях иска, се изпълнява и той казва, че в съдебната система наистина има летящо килимче. За съжаление на бизнесмена Златанов, се намесват предприемчиви хора с влияние в съдебната система, които виждат, че има медни активи, които лесно могат да бъдат иззети, разказва той. 


 Заплашваха ме, като постоянно ми звъняха, през 20-30 минути, и търсеха траурна агенция на името на семейство Стайкови. Това е индиректна заплаха. Сега имам охрана от полицията и хората са изключително професионални, посочи той. 

Оделно върху моята врата и дома на родителите на жена ми бяха изстреляни по една кора яйца. Бяха ни маркирали домовете ни пак като индиректна заплаха, допълни Стайков. 

"Проблемът е инстуционалната реакция след разказа на Стайков", коментира адвокат Янкулов. 

 

2 коментара
07 Юли 2020 16:53 | Ромео
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Герб и дпс са мафия


08 Юли 2020 08:13 | Бг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

С лупа да търсиш, не можеш да намериш и една правописна грешка! Хвала!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар