Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018
   –егистрац舫абравена парола

јрестуваха наследника на —ретен …осич, работил с брат€ »лиеви!


15 април 2019 10:57   7361 прочита

¬о€ јмериканеца (седнал) с брат си ¬еселин.
¬о€ јмериканеца (седнал) с брат си ¬еселин.


¬о€ јмериканеца (седнал) с брат си ¬еселин.

¬ миналото отр€дът на "јмериканците" е наричан още "ќтр€дът на смъртта" и е държал канал за трафик на кокаин и хероин в —ърби€, Ѕългари€ и јвстри€


 Ћидерът на арестувана в —ърби€ групировка, известна и под името "јмерика", е см€тан за наследник на —ретен …осич, пише белградското издание Blic. ѕрестъпни€т клан е държал канал за трафик на наркотици - кокаин и хероин в —ърби€, Ѕългари€ и јвстри€. —ърбите са действали на територи€та на Ѕългари€.

—ред арестуваните е ¬еселин ћеда –айчевич, брат на известни€ сръбски бандит ¬оислав –айчевич, познат още и като ¬о€ јмериканеца, именно той е основател€т на престъпната група, ко€то впоследствие е поета от брат му. »стори€та на –айчевич всъщност е истори€ на една от мощните сръбски групировки.

¬оислав –айчевич е сочен като наследник на легендарни€ —ретен …осич. “върди се, че "американците" си сътрудничат непрекъснато със сръбските и черногорските служби. ¬ миналото отр€дът на "јмериканците" е наричан още "ќтр€дът на смъртта". —поред различни публикации в сръбската преса, в миналото €дрото на клана е набро€вало 15 души - професионални убийци, към които са гравитирали още 30. —поред оперативна информаци€, –айчевич е организатор, а в н€кои случаи и пр€к изпълнител на н€кои от най-знаковите убийства в Ѕелград.

—лед ликвидирането му в йерархи€та навлиза брат му ¬еселин –айчевич ћеда, който поема управлението на групировката. ѕо данни на полици€та ћеда е поръчал също знакови убийства, сред които и това на високопоставени€ полицейски служител –адован –адован —тоичич Ѕаджа, който бе ликвидиран през април 1997 година. ќсвен Ѕадже, негови жертви са бандитите ёсуф - ёс Ѕулич, ѕетър ¬уйчич и Ќенад –асканин, както и полковникът от полици€та ћилорад ¬лахович ¬лажа, съветник в ћ”ѕ на —ърби€. ¬ началото на 2000 година кланът се фокусира върху бизнеса с контрабанда на кокаин. “ази дейност се конкурира от ћайк ћилета ћил€нич, който в крайна сметка е осъден за контрабанда на кокаин и излежава присъда в √ърци€, а днес живее свободно в Ќю …орк.

ƒруг от изтъкнатите членове на групата е «оран яксич, който бе осъден на 20 години затвор в ѕеру заради контрабанда на кокаин, корупци€ и ръководене на местни престъпни групировки. ѕо данни на полици€та в —ърби€, престъпни€т клан е поддържал стабилни връзки с българските групировки от миналото и навремето е работил с брат€та ¬асил и √еорги »лиеви.

ћ. Ќайденова, ЅЋ»÷

ќще за: лидер  арест  групировка ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.