Ами сега? След проверка на КАТ мъж разбра, че се води мъртъв от 9 години

19 юли 2019 15:59   1 коментар   14893 прочита
Снимка: Facebook
Снимка: Facebook


Снимка: Facebook

След като Андрей Георгиев е спрян от КАТ заради невключени дневни светлини, мъжът разбира и нещо доста необичайно - по шофьорска книжка, той се води мъртъв от 9 години. Куриозният случай, Георгиев описва в пост във Facebook.

Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В Неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така преди 9 години) поради причината, че съм починал? - пише мъжът. - Интересното в случая е. че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. "

Георгиев обяснява, как е спиран поне още пет пъти през тези девет години и никой не е забелязал, че книжката му е невалидна. Полицаите, които го спрели, били не по-малко изненадани и тъй като не знаели какво да правят, му върнали документите и го пуснали да си ходи.

"На въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея", пише Георгиев.

Когато отива в КАТ София, мъжът разбира, че не е единственият, на който се е случило подобно нещо. Всъщност, жената на гишето му казва, че е имало още един човек със същия проблем. За това Георгиев решава да опише процедурата, през която трябва да премине всеки, който КАТ е обявил за мъртвец:

"Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте "жив" по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране???

Та така... Отново съм официално Жив водач на МПС... след 9 години, в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач", завършва поста си Георгиев. /dnes.bg

 

 

1 коментар
19 Юли 2019 17:51 | Цветан
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Божке чекай да дотърча до районното да гледам и питам дали съм жив по компютаро аман
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар