Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си
   –егистрац舫абравена парола

4 г. затвор за »саев, който рани полицайка


11 февруари 2019 11:23   3266 прочита«ашева има малко повече от 60% слепота на едното око


—офийски€т градски съд наложи присъда от 4 години затвор на …ордан »саев.

“ой тр€бва да изплати 80 000 лева обезщетение на пострадалата полицайка √ергана «ашева, 2 000 лв. на други€ пострадал полицай и 3 200 лв. държавна такса.

ѕрисъдата си той ще излежи в затворническо общежитие от отворен тип, съобщава news.bg.

јдвокат ≈мануил …орданов, който е и бивш вътрешен министър, коментира след съдебното решение, че министерството на вътрешните работи и ћинистерството на правосъдието тр€бва да извършат анализ на приложението на «акона за футболното хулиганство, за да могат да се внесат н€какви корекции.

≈мануил …орданов е адвокат на пострадалата полицайка √ергана «ашева.

—поред него въведени€ по времето на проф. ѕетканов като министър на вътрешните работи «акон за футболното хулиганство не е достатъчно ефективен.

"ѕроблемът все още стои на дневен ред и е толкова тежък, колкото и преди", категоричен е …орданов.

Ќа въпрос дали пострадалата полицайка ходи на работа, адвокатът сподели, че може би ходи. ∆ената е с много висок дух и се държи, но най-веро€тно таи в себе си огромна болка, каза нейни€т защитник.

«ашева има малко повече от 60% слепота на едното око, с което вижда само силуети.

ѕо думите му процентът на увреждане е много висок, не е сигурно дали може да се възстанови зрението, но адвокатът се над€ва да има възможност да си върне зрението.

Ќа въпрос ще обжалва ли решението на съда, адвокат …орданов подчерта, че присъдата е съобразена с доказателствата по делото, с което не даде €сен отговор дали може да се обжалва или не.

“ой изрази мнение, че сами€т подсъдим може да € обжалва, защото 4 години означават ефективно изпълнение на наказанието.

–ешението на съда може да се обжалва пред —офийски€ апелативен съд.

…ордан »саев беше задържан на 21 април, след като сам се предаде. ѕървоначално той беше задържан за срок до 72 часа. Ќа 23 април —офийски€т градски съд реши да не освободи 25-годишни€ »саев срещу по-лека м€рка за неотклонение.

»нцидентът стана повод тогавашни€ министър на вътрешните работи ¬алентин –адев да поиска драстични мерки срещу футболните хулигани, а на свикана междуинституционална среща да се по€ви с превръзка на едното око./Fakti.bg

ќще за: съд  присъда  затвор ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.