3500 лева глоба за 76-годишна баба, ловила незаконно риба (ВИДЕО)

11 март 2015 09:41   4 коментара   18113 прочита
Йорданка Димова
Йорданка Димова


Йорданка Димова

Йорданка Димова отишла за риба, защото нямала пари дори за хляб

76-годишна жена беше глобена с 3500 лева заради незаконен риболов! Йорданка от Златарица отишла да лови риба, за да има какво да сложи на трапезата си, тъй като сама се грижи за болния си син. Тогава обаче пенсионерката била засечена при хайка на контролните органи, които се оказали безкомпромисни. Сега възрастната жена моли президента Росен Плевнелиев да й опрости глобата. Йорданка Димова решила да вземе въдиците на починалия си мъж и да отиде за риба, защото нямала пари дори за хляб. Надявала се да хване поне един шаран, за да нахрани сина си, съобщава Нова телевизия.

76-годишната жена живее с болния си син в Златарица. Преди три години синът й катастрофирал и от тогава е на легло. Издържат се единствено с нейната пенсия от 220 лева.

От Агенцията по рибарство и аквакултури отказаха да застанат пред камера. Обясниха обаче, че на баба Йорданка са били съставени актове с максимален размер на глобата. За това, че нямала издаден билет, възрастната жена била глобена с 200 лева. За риболов в забранен период й наложили санкция от 1500 лева, а за използване на мрежа – 2000 лева.

До края на месеца трябва да стане ясно дали от президентството ще опростят глобите на жената. Ако това не се случи, тя се закани да се самоубие.


Още за: глоба   баба   риба   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
4 коментара
11 Март 2015 09:49 | ееее
Оценка:
32
 (
32
 гласа)

Абе това е абсурдно бе. Циганите крадат ток, вода, какво ли още не, все незаконно и те не плащат, а тая женица за да не умре от глад, заради това, че е уломвла едно рибе ще плаща. Е нема, нема такава държава. Тая жена е дискриминирана от собствената си държава. Аман ..


11 Март 2015 10:08 | Ох....
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

Малоумието на държавните служители е повсеместно.


11 Март 2015 14:56 | Poppy
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Струма, може ли да печелите пари от тази новина и да не дадедте нищо на горката жена.
Росене, засрами се, човек, обжалвай този абсурд.
Като прочетох че 20 г. след т.. н. "Свобода" на делата пише "Вимето на Народа" почти се напиках от възмищение, какъв народ, какви 5 лева,. не е ли в името на Народна Република България, господи, боже мой.


11 Март 2015 16:26 | Вяра1
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

МИЛАТА ЖЕНИЦА ...И БОЛНОТО И ДЕТЕ...!!!! ГОСПОДИ, ДОКОГА ТАЗИ ПОМИЯ В БЪЛГАРСКО?! НЯМА Я БЪЛГАРИЯ! НВЯМА Я!!! ЗАПЛАКАХ ОТ ЯРОСТ И ВЪЗМУЩЕНИЕ! В КОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА И КУЛТУРНА ДЪРЖАВА ЩЕ ПОСТЪПЯТ ТОЛКОВА НЕЧОВЕШКИ?! ИЗРОДИ СА ТИЯ, СЪСТАВИЛИ АКТ НА ИЗМЪЧЕНАТА ЖЕНИЦА, ЧИЕТО СЪРЦЕ РИДАЕ ЗА ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И ЗА НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА БОЛНОТО СИ ДЕТЕ! ИЗРОДИ!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар