20-годишен рецидивист е задържан заради хулигански действия срещу журналист

08 август 2020 11:08   1 коментар   2615 прочита


Лицето е задържано за 72 часа

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лицето, извършило хулигански действия на територията на „София Тех Парк“.

20-годишният мъж е подведен под отговорност за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист. Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 НК – хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на „София Тех Парк“ на 05.08.2020 г. 20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата.

В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават./trafficnews.bg

1 коментар
08 Август 2020 12:47 | tapanar4o
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хванали са изкупителна жертва за да не може служителя на НСО да бъде разкрит и от там далаверите на гробарите със службата за охрана.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар