Българин,собственик на борса за криптовалута  осъден е за пране на милиони в САЩ!  

01 октомври 2020 07:10   1 коментар   9006 прочита


 
 

 
Росен Йосифов, 53-годишен български гражданин и собственик на борсата за криптовалута "RG Coins", е осъден за управление на организация за пране на пари за милиони долари като част от схема за транснационални аукционни измами, съобщи специализираното издание Cointelegraph. 

След двуседмичен процес Йосифов е признат за виновен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за заговор за пране на пари и за заговор за рекет. 

Всяко от двете престъпления се наказва с до 20 години лишаване от свобода, но конкретният вид и срок на наказанието ще бъдат определени на 12 януари 2021 г. 

Съдът установил, че най-малко 900 американски граждани са били измамени по схема със съучастници на Йосифов в Румъния, публикували реклами в популярни тръжни платформи като eBay и Craigslist за стоки с висока стойност като например несъществуващи превозни средства. 

Според съобщението на Министерството на правосъдието на САЩ - измамниците са предоставяли на жертвите си фалшиви документи и фактури, включващи търговските марки на реномирани компании, за целите на видимостта на легитимността, и дори са наемали кол центрове и "помощен персонал", за да разсеят притесненията на своите купувачи. 

След като са получавали плащанията, е обръщал средствата в крипто активи и е превеждал приходите на офшорни перачи на пари. 

Съдът установил, че Йосифов съзнателно е предоставял услуги чрез престъпния синдикат поне от септември 2015 г. до декември 2018 г. – обменяйки биткойни на стойност повече от 4, 9 милиона долара за четирима други членове на организацията. 

"RG Coins" е основана през април 2014 г., като уебсайтът е продавал хардуери и е улеснявал обмена на криптовалути за региона на Източна Европа. 

Така Росен Йосифов придобива печалната слава на криптокралицата Ружа Василева, която от години се укрива, след като завлече милиарди чрез финансовата си пирамида "One Coin". Глас бг 


Още за: българин   осъден сащ   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
02 Октомври 2020 12:29 | Gennosuke
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мммддааа. Всеки друг, който тръгне да търгува с Биткоинти се затваря. Лъжите на такива медии като Вашата край няма. Или само да се генерира трафик пишете глупости.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар