Започва строежът на защитено селище в санданското село Лешница и център за бездомни в с. Вълково

11 ноември 2012 13:18   24 коментара   18137 прочита


Кметът на община Сандански ще направи първа копка в с. Лешница и в с. Вълково утре. С това се слага на строителните дейности по проекта „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск Община Сандански”. С реализацията на този проект ще бъдат изградени, обзаведени и оборудвани един Център за настаняване от семеен тип в с. Вълково и едно Защитено жилище в с. Лешница.


Още за: А. Тотев   копка   проект   Още от: Политика

Принтирай статия
24 коментара
11 Ноември 2012 19:25 | ??
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Егати и бандита, първа копка на "Св. георги" да ти направат ще бъде най-добре за теб. Умори града, сега пък се киприш по вестинците с първа копка на зищитено селище. Колко парички ще усвоиш и от тези обекти, а? Не ти ли се напълни тумбако дебел?


11 Ноември 2012 22:51 | това е гавра Кмете !
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Показаха, ама не съвсем, проекта за река Санданска Бистрица

Дългоочакваната среща на инициативния комитет, обявил се срещу корекцията на река Санданска Бистрица с представители на общинска администрация се състоя днес. Днес бе денят, в който протестиращите граждани трябваше да се докоснат до пазения в дълбока тайна проект за реката. Ама не стана. Или поне, не напълно. Само и единствено Ивалина Иванова имаше честта да остане за кратко с проекта. Останалите бяха помолени да си тръгнат и да подадат заявления от свое име, за са получат правото да разгледат проекта.

Такива били правилата, регламентирани в някой си закон, цитиран чинно - член по член, алинея по алинея. И така, мистерията около една от най-пазените тайни на община Сандански се запази. А гаданията по отношение на самия проект стават все повече. Едно е сигурно - по този начин община Сандански трудно ще излезе от класацията на една от най-непрозрачните общини в България.


11 Ноември 2012 22:53 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)


Ние що стоим и гледаме сеир та не се дигнем да застанем зад тия деца що се гаври Кмета ТОТЕВ ! оти тия деца са наши деца ! тия деца требва тук да останат ! тоя гад ке се гаври со тех ! они ке почукат и тук и там и ке тръгнат за чужбината ! и тук кой ке остане - паплюци стари сбръчкани као нас и тея разбойници и техните вдъхновители и покровители - егати и Европата - като тук сите се замазва има ОЛАФ - сигурно и тех ги е купил ! та ние требва да излезем на бунт да му поискаме сметка що ги разиграва тия деца кат маймуни ! що толкова е потаен тая пусти проект - явно ще му се видят кусурите и голямото крадене - !! боклуци мраморни от сметищата, измислени габиони, ние знаем как се чинат тия работи - работили сме .. отворите, засипката за стената, изправена е стената на запад и за това водата там разви скорост и изрови сичко 100-150 хил. лева отидоха по реката и никой не пита кай е виновен ?? тия деца се опитват, но Дончо тиквата ги подритва као тикви и он се хили као тиква на плет !


12 Ноември 2012 08:07 | 442
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Левунското говедо требва да бъде прокълнато от целия град и общината за това що направи в продължение на 8 години - ограбването на община Сандансик от него и тайфата му. 20-те хиляди лева що даде на Гошко Манолев от хотел "Тайм аут" да му излезнат през носа и през други отвори на тялото на тоя корумпиран бандит. А съветниците Емил Терзийски и Живко Иванов само аларма дигат щом позволиха да се дават грешни пари на ФК "Вихрен 1925", кото е частен клуб на името на Гошко Манолев. Сега нека и дургите селски отбори, които са класа пред тая перачница на пари, наречена "Вихрен 1925" да искат по 20-30 000 за да видим левунскито дебело охранено туловище дали ще им даде.
Чичо, чичовото, ГМД-то, т. е Андон Тотев, Младен Тимчев, Атанас Стоянов - това са имена, които трябва да се използват като синоними на корупция, лъжа, измама, далавера и непочтеност.


12 Ноември 2012 09:43 | Левуновски
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

този мъдурко ще го довърши град Сандански, но това си избрахте -да ви е честито...


12 Ноември 2012 09:54 | свети врач
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

драскача дали си взима хапчетата редовно


12 Ноември 2012 10:32 | До Свети Врач
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Драскачът е в прекрасно здарве, но такива като теб, дето лижат дебелия стар задник на Андон Тотев цазължително требва редовно да си пийват хаповете. Не може да лижеш, да те мачкат, а ти да си ердовен, нали така? А иначе за Левунският толстолоп единствено затворът е мястото, което му се полага. И сигурно ще се настани там, ако не ритне камбаната.
А свети Врач е бил на светлинни години от днешния Санданси, в който процъфтява корупцията, проституцията, наркотрафика и доносничеството. Но това сте вие - лекетата, които се въртите и правите метани на Доньо Келнера, за да ви държи на яслата за заплатки.


12 Ноември 2012 12:10 | умен
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Паслярите си лаят, аероплана си лети !!! Кои ли са паслярите !!


12 Ноември 2012 12:44 | мирияните
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Господи, кога ще ни отървеш от това левунско, дебело изчадие? Колко време ще чакаме още? Съвсем досъсипа всичко в този град? Окраде го, разграби го и ще властва тук с поколенията во веки. ПОМОГНИ НИ ГОСПОДИ, ОТЪРВИ НЕ ОТ ТОЗИ БОКЛУК!


12 Ноември 2012 12:55 | !
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

кмете оди си !



трасето на корекцията на река Бистрица е изместено на запад и изправено и затова водата течеше толкова бързо и изкопа тия измислени габиони !! що прави Генчо Панайотовия на тоя обект, как какъв е там ! та тоя нема строително образование - само е приятел со тия що са на власт !

единствения ти правилен ход е да си дадеш оставката .....не чакай хората насила да те изкарат от общината !! оди си и ти и тая ялчна маймуноподобна архитетка и тия мръсници около нея дето по цял ден си гонят частното !! Кмете оди си со време ..... и со мир ! со кротко и благо


12 Ноември 2012 13:26 | до умен
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ПАСЛЯРИТЕ СА ЧЕТАТА НА ДОНЬОЛЕВУНСКИ-ПЪРВИ БАШДЖЕБЧИЯ АН ОБЩИНА САНДАНСКИ. ПАСЛЯРИ СА ОТИ ПО ЦЕЛ ДЕН КРЪСТОСВАТ УЛИЦИТЕ И СЕ ЧУДАТ КАДЕ ДА СЕ ЗАВРАТ И КОЙ ДА ИЗНУДАТ ЗА ПАРИ. ПАСЛЯРИ АМА БАШ ПАСЛЯРИ СА, НИЩО ЧЕ ОДАТ НА РАБОТА. Е ЩО ДА РАБОТАТ КАТО ДОН ТОТЬО СИ ВЪРТИ ДАЛАВЕРАТА И ИМ КАЖУВА КОЕ КАК ДА ПРАВАТ. РАБОТАТ ЕДНА ДВЕ ОТ КМЕТСТВОТО ДРУГИТЕ СЕ ШМАТКАТ НАЛЕДОВ И НАДЕСНО - КОЯ РАЗМАХВА КАТАЛОГ НА ОРИФЛЕЙМ, КОЯ НА ЕВЪН, А ПЪК АТКИВА КАТО БАТАКОВ, ОНЕ СМИЛКОВ - ОТ КРЪЧМАР СТАНА ПИШМАН ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ И ДРУГИТЕ ТАМ МЕКЕРЕТА, ЧЕКАТ ДА ЗЕМАТ ПЕНСИЙКА. ЗА СЕГА И МАРШИРОКАТА ПО ГРАДО ИМ СТИГА - ЗА ТОВА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДОН ТОТЬО ЛЕВУНСКИ.


12 Ноември 2012 15:40 | Катя
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Статията е озаглавена по един проблем, който е похвално да го имаме във общината. Но омръзна ми да чета коментариите на едни простаци. Обръщам се със молба към редакцията на в-к Струма, ако можете направете коментариите на регистрирани със снимка и тогава тези страхливци няма да си изливат простотията и злобата, защото ми прави впечатление, че във сайта на Сандански каквото и да пише никой не взима отношение, защото там коментариите са през Фейсбук. Не съм гласувала за Тотев, но не ми е приятно да чета такива изрази, които са на подли страхливци. Аколкото за парите на Георги Манолев вината не е само на Тотев, а на всички съветници, защото нямат наредба, а спонсорират по симпатии и интереси.


12 Ноември 2012 16:23 | Стела
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Моме Кате, ние не сме страхливци, а просто се предпазваме от един злопаметен човек, който вие си избрахте за кмет и който каквото и да направи, от всичко печели комисионна. Знаеш ли, че този човек е толкова отмъстителен, че само ако научи, че някой е говорил против него и един документ, независимо какъв е, няма да може да вземе от общината, ако не бутне рушвет на чиновничката. Да не говорим за друго.
А такива като теб безстрашни, не се подписват само с Катя, а си поставят и фамилията. Знаеш ли за този Дом за умствено увредени, който е в с. Ласкарево. Там се усвояват само пари. Хората всеки ден ги возят от Сандански в Ласкарево и ги прибират вечер по домовете им. Там единствено обядват и ги разхождат до местния магазин, като манджата също я извозват от Сандански в селото. Та това са селищата на Доньо от Левуново. И за твое сведение там управител е също племеник на Андон Тотев. Поинтересувай се и зад видимо "благородните" дела на кмета ще съзреш алчните му намерения.


12 Ноември 2012 17:17 | за Хаджигаев!!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ОбС - Сандански одобри 20 000 лева наскоро на частния клуб с президент Георги Манолев

г-н Хаджигаев в Вашите пълномощия е да спрете това престъпно решение


12 Ноември 2012 17:39 | за ОЛАФ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)


за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати ! Въпроси на които г-н Кмете трябва да дадеш отговор


12 Ноември 2012 22:12 | за лешничани
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това селище в Лешница ---хубаво, нека да го има, но решението е взето без никакво допитване до жителите му. А пък мястото за построяването му----все едно да се построи пред градинката на общината. В Лешница има една хубава зелена площ пред кметството на която и деца играят, и всяка година там се провежда събора на селото, традиционните борби---и точно там някой висш разум реши да прави подобно селище. Нямам нищо против, но мястото е много неподходящо.


12 Ноември 2012 22:16 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Докато не се научите да се борите, няма как да успеете санданчани.


12 Ноември 2012 22:23 | !!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какво ви е страх от един 70 годишен дятка, който е пълен некадърник. Всичко, което пишете за него е вярно, само не го кълнете не е хубаво . За всичките му прегрешения има кой да го съди. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО ЛЕВУНСКИЯ КРАДЕЦ.


13 Ноември 2012 03:39 | за умен !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)


Мисля, че скоро на всички Тотеви мекерета ще им замръзнат усмивките след отговора от Брюксел.
Но ще е и добре да ги накараме да си платят за стореното - над 100 вековни дървета вече ги няма !!


13 Ноември 2012 10:05 | Светла
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Усмивките на бандитите никога не замръзват, особено пък на такива като Андон Тотев и обкържението му, назначено лично от него. При тези явни престъпления, извършени от него една поне инситтуция в България да се беше задействала, но не би. Връзките на този въжеиграч са навсякъде - в полиция, в съд, в прокуратура, че дори и в ГЕРБ. Всичко, което се разиграва в Общински съвет е един голям цирк - за пред народа. Иначе всички са един дол дренки. Имаше "вихрен" с 4 БУЛСТАТА, после Г. манолев си беше подал оставка, сега пък иска 40 000 лв за издръжка на "Вихрен 1925". Съветниците пък му дават на частника 20 000- що е то, а? После изсечените дървета в парка - имало обществено обсъждане, нямало. В крайна сметка нещата си се случват как


13 Ноември 2012 13:50 | ДАНЧО СТОИМЕНОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЖИВЕЕМ В ИЗМИСЛЕНА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ТАКИВА "ГЕРОИ" КАТО ДОНЬО ОТ СЕЛО ЛЕВУНОВО МУ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА КРАДЕ, МАЧКА И ГАЗИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА И НАЙ-БЕЗОТГОВОРНО И БЕЗНАКАЗАНО ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ПОИСКА!


13 Ноември 2012 14:09 | истината
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гюбрета като Доньо Тотев трябва да са в някой обор или канализация, а не да управляват.


13 Ноември 2012 17:17 | да ама не
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Така е и той самият го знае, че е така. Корумпиран е та дрънка. Ама шепата недоносени около него го избират и преизбират, за да се на заплата, пък много им пука за града. Какво прави например един от героите, които поддържат пенсионерските клубове в бойна готовност около изборите - Кольо, другарят Никола Каракушев. Назначене като завеждащ пенсионерските клубове в община Сандански и сутрин се поразхожда до центъра, после паслияриства по града и за това цела заплата. Такива са боклуците около Левунският айдук - без морал, без съвест, готови на всичко само и само да са в играта. А това, че са изсечени дървета в прака, че се раздават общински пари на сульо и пульо - футболний"гений" Гошко манолев например, това е без значение. важното е да има и за тях. Паплач е това, паплач, а не управление.


25 Ноември 2012 02:32 | leshnichanin
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

на тоя крадец Тотев казвам че сме сабрали необходимете разписки на селото и тва нещо вече се знае от селото как е гласувано Тотев е казал дигаите рацете на ония 29 орела там кадето се правят на некакви и са избрали мястото на центара на селото защо не направи едно игрище крадец долен да видими дали някои ще протестира в четвартак цялото село ще е пред общината да те видиме каде ще идещ крадецооооо имаме подписка и вестника нека да доида




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар