Яне Янев в Открито писмо до главния прокурор: Настоявам за спешни мерки по гранд-корупционните схеми в енергетиката, омертата на недосегаемост на енергийната мафия трябва да падне

23 април 2013 10:35   20 коментара   16219 прочита


Открито писмо до главния прокурор на републиката разпространи тази сутрин лидерът на РЗС и водач на кандидат депутатската листа за 1 МИР Яне Янев ,в писмото той настоява за спешни мерки и бързо разследване на корупционни схеми в енергетиката .Публикуваме писмото без намеса :


Уважаеми г-н Главен прокурор,
Преди повече от два месеца в качеството ми на председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Ви предоставих документи по неправомерно прекратени досъдебни производства. От данните се налага основателният извод, че е осъществявана търговия с влияние в енергийния сектор и на практика определени лица са действали като организирана престъпна група с цел да набавят облаги за себе си. Сред тях има представители от високите етажи на изпълнителната власт. Бяха наложени наказания и започнати дисциплинарни производства срещу прокурори. Обществото не е наясно докъде стигнаха.


Получих уверението, че Прокуратурата ще предприеме всички необходими мерки за бързо разследване. До момента резултат няма.
Трайните корупционни схеми в сектор енергетика оказват пряко влияние върху доходите на всеки един български гражданин. Обществото трябва да разбере къде се корени проблемът, колко пари са били източени чрез корупционни схеми и комисионни от сектора, а виновниците да бъдат изправени пред съда.


На фона на това неприемливо забавяне станахме свидетели на светкавично разследване по повод анонимен сигнал за подслушване. Безспорно това е съществен въпрос за функционирането на демокрацията, но той касае значително по-тесен кръг от хора. Нещо повече, прекият финансов ефект е стотици пъти по-малък.


Възниква въпросът: Защо в единия случай се действа светкавично и прокурорското разследване приключва за дни, а в другия, който касае всички български граждани, Прокуратурата мълчи с месеци? Оказва се, че енергийната мафия е свещената крава на прехода. Милиони и милиарди се източват през договори, ощетяващи държавата, и корупционни схеми с участието на високопоставени представители на изпълнителната и съдебната власт.


Уважаеми г-н Главен прокурор,
Настоявам за адекватна реакция на Прокуратурата по подадените от мен сигнали за гранд-корупционни схеми в енергетиката. Българският народ има право да разбере на какво се дължат високите сметки за ток. Живеем в правова държава и омертата за недосегаемост на енергийната мафия час по-скоро трябва да падне.


Още за: новини   Яне Янев   прокурор   Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
23 Април 2013 10:50 | Анна Илинденска
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Възхитена съм! Крайно време беше някой да затърси истината и справедливост на нашата държава. Абсолютно резонно зададен въпрос, когато става дума да бъде осъден обикновения човек, има бързо производство, защо няма такова за олигархията, която се шири у нас?


23 Април 2013 10:53 | Стефания
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

На фона на това неприемливо забавяне станахме свидетели на светкавично разследване по повод анонимен сигнал за подслушване. "
"А това направо ме изумява, с каква скорост се реагира на това подслушване, а за опропастяването на държавата, за кражбата на държавни пари, за корупцията, много бързо се потулват нещата. Няма ли най-сетне да се похвалим с една действаща, безкомпромисна и справедлива правна система? Няма ли най-сетне законът да стане еднакъв за всички?


23 Април 2013 10:57 | Божидар
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Какво повече да искам от Яне Янев?! Само виждате, че той е единственият загрижен човек в нашата старана!


23 Април 2013 11:06 | Vasilev
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Абсолютен парадокс. В Бг винаги е било така-хората са с различен статут, съдебната система за едни работи-за други не. Янев задава добри въпроси! Ако обществото се осъзнае, ще подкрепи РЗС!!!


23 Април 2013 11:17 | Браво
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Браво Яне, ще гласувам за теб човече, много стана силен преди тези избори . Добре правиш продължавай все така


23 Април 2013 11:27 | Петя Стойчева
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

"Настоявам за адекватна реакция на Прокуратурата по подадените от мен сигнали за гранд-корупционни схеми в енергетиката. "
Господен Янев, благодаря Ви! Заради тия високи сметки за ток народът излезе на улицата.


23 Април 2013 11:40 | Гугутка .мк.юз.
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Защото по наши сметки има още двама гласоподаватели за РЗС, ама сигурно нямат компютри, за да похвалят Яне. Няма вече кой да го "чуе"....


23 Април 2013 12:58 | Сатовча
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Господин Янев,
помогнете на Сатовча да се справи с един закоравял престъпник Арбен Мименов и хората ще ви възнаградят.... Всички ще гласуват за вас ако видят този омразен дерибей зад решетките! Искаме да бъдат извадени поименно и прокурорите и следователите, които до днес прикриваха този пладнешки разбойник! Ние няма повече да търпим такива своеволия! Който и да дойде на влас ще настояваме за осъдителни присъди на хората довели общината до реалин банкрут!!!


23 Април 2013 13:32 | ДО ЯНЕ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

МИМЕНОВ Е СИМВОЛ НА КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!
НЯМА ДЪРЖАВА ЩОМ ПОДОБНИ ХОРА МОГАТ ДА УПРАЖНЯВАТ ВЛАСТ!
ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОСЪДЕН ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО ОТКРИТО НА ЗАПИС ГОВОРИ КАК ДА СЕ ПОДКУПИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!?
ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОСЪДЕН ЮРИСТЪТ БАРЗЕВ, КОЙТО УГОВАРЯ КОМИСИОННИТЕ С АГРОМАХ ЗА "МИЛИОН И ПОЛОВИНА, ДВА МИЛИОНА"?
КОГА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ СЪС ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЧИИ СА ГЛАСОВЕТЕ ОТ "ЗАПИСИТЕ В САТОВЧА"? ...ТЕЗИ ХОРА МОГАТ ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ЗА ЗАЕМАТ ДЛЪЖНОСТИТЕ СИ В ОБЩИНАТА КАТО ЮРИСТ И КМЕТ?
КОГА ЩЕ ОБЯВИТЕ ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НАЙ-БЕДНИЯ ЧОВЕК С НУЛЕВА ДЕКЛАРАЦИЯ В ОБЩИНАТА АРБЕН МИМЕНОВ?

ГОСПОДИН ЯНЕВ, ПОМОГНЕТЕ НИ ЗА ТЕЗИ НЕЩА И ДРУГО ОТ ВАС НЕ ИСКАМЕ!


23 Април 2013 13:43 | Само РЗС на изборите
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

На предните избори гласувахме за ГЕРБ, но стига толкова!
Съжалявам, но Бойковата партия не показа с нищо, че е загрижена за хората от Гоце Делчев. Наместо това гледаме как Шапков - Каскетя се прави на велик и обира всички обществени поръчки - Георги Андонов - Гошката от Ловча със средното образование пак е кандидат за депутат, Савеклиева една "несъстоятелна жена" както се изразява професор Вучков е кандидат за депутат!!?.... Без коментар!
Гербаджии, от вас се очакваше не да затвърждавате стари недостойни кандидати, а да намерите нови интелигентни хора, които няма да са срам за района и областта. А вие, какво? Затвърждавате старата структора, която прилича повече на мафия отколкото на партия! Тези хора тук като Гошката направо не знаят какво правят. За малко не предизвикаха религиозен проблем в Брезница! Занимават се само с търговия на дърва и трупи като надминаха ДПС.... Е как кажете да гласуваме за вас!? Как
Ето за това този път сме с РЗС, та поне да видим по някой осъден!


23 Април 2013 14:20 | Сончев
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво! Янев се очертава като единственият българин, който мисли изцяло на хората, защото реално тези, които ни взеха милиардите от залъците пред устата, те остават безнаказани и протежирани от властта винаги. РЗС са едиствената партия, която има доблестта и слемостта да ни отърве от тях и да въдвори справедливост. Хвала на Янев, колкото и да го хулят той доказа, че мисли за народа, а не е един измислен супергерой с малко мозък.


23 Април 2013 14:30 | асен
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Какъв Яне, какви пет лева. И тоя е подлога на ГРОБ, върти си задните чсти като к.... а, но му идва края, този път няма да влезе в парламента и после отново ще обърне резбата. Смешник. Тези които му вярват са зомбита.


23 Април 2013 15:30 | Почитателка
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

А какво направи ЯНЕ докато беше в парламента? До сега нищо ли незнаеше!? съмнявам се! а защо досега не си е отварял устата? отговорете си ВИЕ драги читателю!
СТИГА ПРЕДИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ? какви проблеми реши докато беше шеф на прослувутата му комисия?! какво разкри? какъв борец само! защо не го направи като имаше власт и възможност? отговори си ти драги читателю! сега защо лае?


23 Април 2013 16:24 | ве
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Г... н ЯНЕВ УМОЛЯВАМЕ ВИ ДА ПОИСКАТЕ ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СПЕШНА ПРОВЕРКА И ВОБЩИНА ГЬРМЕН ТОЗИ ДОНОСНИК ГО ПРИКРИВАТ НЯКОЙ ОТ ВИСШИТЕ ЕТАЖИ РЗС УСПЕХ


23 Април 2013 16:41 | до подлогата
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Почитателка написа:А какво направи ЯНЕ докато беше в парламента? До сега нищо ли незнаеше!? съмнявам се! а защо досега не си е отварял устата? отговорете си ВИЕ драги читателю!
СТИГА ПРЕДИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ? какви проблеми реши докато беше шеф на прослувутата му комисия?! какво разкри? какъв борец само! защо не го направи като имаше власт и възможност? отговори си ти драги читателю! сега защо лае?

Все едно питаш защо Бойко Борисов и Цветанов сега са се разтърчали!.... Ами защото са избори бе тикво!... Всеки си къта козовете за когато му трябват. Ти карти не сили играл? Оттам е лафа "да си изиграеш добре картите".... Но не е така защото през времена управлението единствено Яни Янев и Сидеров говориха против монополите и против корупцията... Единствен Яне дигаше патардия за токаджиите и незаконните строежи по морето!


23 Април 2013 16:53 | ВЯРА
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

НЕЩАСТНИЦИ! НЕ ГО УСЕЩАТЕ ТОЯ, ЧЕ САМО СЕ ОМИЛКВА, САМО ЗА ДА СЕ ХАРЕСА ПРИКАЗВА?! НЕ, ЧЕ НЕЩО Е НАПРАВИЛ И ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ! ТОВА Е НЕГОВИЯ КОРОНЕН НОМЕР! ДА СЕ ДОКАРВА ПРЕД ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ ДА СТАВА ЮРТАК С ТЕЗИ, КОИТО ВЗЕМАТ ВЛАСТТА! ТА КОЙ ОТ ВАС НЕ ЗНАЕ ТОВА, ТА ТРЯБВА ТОЯ ДЕБЕЛ ДА ГО ПОВТОРИ?! НИТО Е ПО-УМЕН, НИТО Е ПО-ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ КОЙТО И ДА БИЛО ОТ НАС!... ТОВА ЛЕКЕ ИСКА ПАК... ВЛАСТЧИЦА!!! КАКВО МИ ГО ХВАЛЕТЕ! ТАКОВА СЪЗДАНИЕ-ИЗЧАДИЕ ОТИДЕ ДА СЛУЖИ НА НАЙ-МЕРЗКАТА ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕДАДЕ ХОРАТА, КОИТО РАБОТИХА ЗА НЕГО! НЕ ИЗПЛАТИ И ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ! КАКВО ИСКА ТОЯ СРЕТЕН СЕГА? НЕ ИСКА ЛИ ПАК ВЛАСТ, ЗА ДА МЪРСУВА И ПАК, И ПАК?! ТОВА ЛИ Е, БЪЛГАРИ ВАШАТА ПОЧТЕНА ОЦЕНКА ЗА ПОЧТЕН ПОЛИТИК?! ТАЗИ ЛИ МАСКАРА ЩЕ ИЗБИРАТЕ ДА ВИ ЗАЩИТАВА?! АМИ ТОЙ ДОСЕГА СЕ ПРЕДСТАВЯ САМА, КАТО " ЗАМАЗВАЩ ОЧИТЕ НА ХОРАТА", ЗА ДА МАРОДЕРСТВАТ ТЕЗИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Б. Б. ИСИЕ..! МНОГО, АМА МНОГО ПРОСТОТИЯ В БЪЛГАРСКО! НЯМАМ ДУМИ! ТЕГЛЕТЕ ТОГАВА, ЩОМ КАТО НЯКОИ ГО ИСКАТ ТОЯ


23 Април 2013 17:53 | ?!
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Яне пушилката. Не Бельо от Джек Лондон, а нашия мил цалимски празнодумец.


23 Април 2013 20:58 | xaxaxa
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

яни янев е номер 1


24 Април 2013 10:22 | горски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

яне защо все се правиш на проститутка ти как издейства назначаването на директора в РДГ благоевград


24 Април 2013 10:45 | !!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Моя глас ще е за РЗС тая година!... Какво ни даде Цветанов - Нищо! Увещаваше ни, че трябвало да преборим ДПС в Гоцеделчевско, а четири години след това дори не се появи тук!!? Може много да злобеят срещу Янев, но сещате ли се кой друг е споменавал дори дерибея от Гърмен Башев? Никой! Само той.... Може да е пушилка, но по-добре пушилка отколкото мафията на ГЕРБ която ни кара да усигуряваме само нейната лапачка!
Е за това ще гласувам за РЗС... вие за който си искате, ваша си работа.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар