Яне Янев: РЗС е кауза, която е в огромна част от българския народ, заради тежки корупционни практики България губи 5 милиарда лева годишно

22 април 2013 14:19   12 коментара   14931 прочита


"Ред, законност, справедливост" (РЗС) измина труден, но силен в своето бъдеще път. Политическата ни сила беше подложена на много изпитания. Това каза председателят на ПП РЗС Яне Янев в словото си на V редовен конгрес на партията.

През 2009 г. имаше огромен натиск от старата политическа мафия, олигарси РЗС да не влезе в парламента. В навечерието на 2009 г. всички социолози в заговор казваха, че РЗС няма да прескочи бариерата, а НДСВ ще влязат. Уви, българският народ каза друго, и даде на РЗС около 200 хиляди гласа, което ни даде възможност да имаме собствена парламентарна група. В парламента РЗС беше подложен на натиск, който не може да издържи нито една политическа сила, започна от встъпването на длъжност от новите народни представители. РЗС получи незаслужени удари от ГЕРБ, и от ДПС и БСП. Ние не се поддадохме на провокации и шантаж. Купени бяха наши народни представители; ние продължихме да следваме пътя си, каза Яне Янев.

Опонентите ни не разбраха, че РЗС е кауза, която е в огромна част от българския народ, която иска да се приеме нова Конституция.

В парламента през първите 6 месеца РЗС сътвори 9 закона, а през 4-годишния мандат, направи питания и актуални въпроси повече от няколко парламентарни групи взети заедно. Народните ни представители направиха огромни усилия. На местните избори РЗС е 4-та сила, партия, която може да се гордее, че има структури в над 220 общини.

За разлика, от други политически сили, които обещават небивалици и говорят глупости, че щели да увеличат, че щели всичко да дадат, РЗС казва от къде ще вземе парите, за да ги даде за пенсии, стипендии, майчински, нови работни места, иновации технологии, здравеопазване и образование. Това каза председателят на ПП РЗС Яне Янев по време на V редовен конгрес на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Всички изчисления на най-добрите международни организации показват, че заради тежки корупционни практики България губи 5 милиарда лева годишно, като това е минимумът, изтъкна Янев.

РЗС има волята и силата да върне тези пари на българския народ. „РЗС иска и може да направи всичко възможно, за да се рестартира старата, порочна форма на тоталитарна система и България да стъпи на нова основа”, заяви Янев. „Пръмова направи така, че субсидиите за българското земеделие да бъдат двойно по-ниски от страни, като Германия, Франция, Белгия, Румъния, дори”, каза Янев.


Още за: новини   РЗС   конгрес   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
22 Април 2013 14:25 | АНТИКОРУПЦИЯ САНДАНСКИ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За истинската ситуация в община Сандански и нейните управляващи, четете на facebook-страницата:
АНТИкорупция Сандански
https://www. facebook. com/AnticorupciaSandanski


22 Април 2013 14:39 | Инна
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ще гласувам за РЗС, защото ми се струва, че са единствената свястна алтернатива на досегашните властимащи. А пък и Яне Янев ми изглежда свестен.


22 Април 2013 14:56 | Мартина
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Браво на РЗС и Янев! Това са изключително качествени и образовани хора, такива хора трябва да ни управляват!


22 Април 2013 15:29 | Самуил
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Искаме промяна на статуквото, искаме Ред, искаме закони, искаме нова Конституция. Яне-президент!


22 Април 2013 15:30 | Давид
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Хората трябва да разберат, че държавата в този вид няма как да проработи, трябва да се смени конституцията и да няма политическа намеса в съдебната система.


22 Април 2013 15:33 | Самуил
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Според Янев всеки кмет трябва да проучи семействата на прага на бедността в общината си. Така ще се прекратят самоубийствата от отчаяние, породено от икономическата криза. Кризисен щаб трябва да проучи бедстващите семейства във всичките над 4500 населени места в страната. Дали това ще стане при феодални кметове от редиците на БСП и ГЕРБ??? Остро се съмнявам!


22 Април 2013 16:05 | пенсинер
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всички партии да бъдат заличени от закона и да нямат право да участват в държавното управление. В държавата трябва да управляват професионални организации които да защитават интересите на народа и да бъдат издигани депутяти и министри от народа пряко и също така и презиздента. От близа 24 години партиите издигат корумпирани и недосегаеми лица да управляват държавата без да има референдум по важни за държавата и народа интереси. Партиите коват законите, за да крадат и да няма виновни и осъдени от техните действия. Всички партии които са в парламента и извън парламената са виновни за бедстващия български народ и унищожаване на нацията. Съд и конфиксация на имотите и парите им и да не участват повече в управлението на държавата. Вярвам, че нярода е по-силен от тях и ще ги победи .Историята го е доказала .Мирна революция няма.


22 Април 2013 16:21 | Сончев
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Браво на РЗС и честните хора, които се борят за България!


22 Април 2013 18:12 | Оня
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кауза! за какво? видяхме какво направи! кауза, колко пъти сменена през годините? колко пъти се обърна? каква мъжко и каква позиция отстоя до този момент? една единствена личното килипирче. гласувай народеееее. имаш промоция!


22 Април 2013 18:36 | за Янето !!!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ

Решение №108/30. 06. 2003 год.
Относно:Взимане на решение за опазване на общшнски имоти
На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общинския съвет- Сандански

Реши:
1. Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възтановяване/ на следните имоти :
- Сградата в която до 30. 04. 2003 год. Беше настанена Общинската азминистрация
-Свободната площ зад упаменатата сграда плюс пастройката /старата кметство/ представяваща общо 4 305 кв. м
-Паркинга /около 1 000 кв. м/ находящ се под ГУМ
2. В срок до 30. 07. 2003 год. Кмета на общината да уведоми ОбСъвет-Сандански за стореното, като приложи съответните искове и други документи, удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация, в противен случай да му бъде потърсена отговорност !!


22 Април 2013 18:38 | за Янето !!!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


НА ВНИМАНИЕТО НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА БЛАГОЕВГРАД !!ТОВА Е ЯРЪК ПРИМЕР НА БЕЗсТОПАНСТВЕНОСТ ! в НК има достатъчно текстове за подвеждане под отговорност !лицата допуснали с своите действия и бездействия това !

се оставя този държавен имот да се руши ! защо ?
за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов
с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.



22 Април 2013 18:50 | за Яне!!!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


Кмете какво е реализирано, там нищо не е пипнато !!

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тезi пари !
Публично-частно партньорство -Извори наживота – Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар