Владимир Елезов отправи питане до Камбитов за пътя Благоевград – Бодрост

06 ноември 2012 11:58   17 коментара   7613 прочита


Уважаеми господин кмете,

През 2008 г. беше открита реновираната отсечка от пътя Благоевград – Бодрост, която в голяма степен реши проблемите на пътуващите до курорта. Инвестирани бяха милиони левове, немалка част от които общински средства. Отсечката беше изградена по модерни технологии с добро отводняване и банкети от натрошен камък.

Четири години по-късно тази отсечка както и целия път до „Бодрост” са компрометирани. Доколкото ни е известно, заради полагането на оптични кабели, банкетът липсва на много места, а на други е зарит в пясък и земя, които лесно се отмиват. На много места пътят е прорязан от багери (особено в района на „Лесничейството”), които са се движели по него с пуснати гребла.

Свлеклите се от дъждовете и непочистени скални маси стесняват пътя и подлагат на риск от ПТП пътуващите по него. На места реката е подрила пътя така, че той буквално виси във въздуха, освен ако не се е свлякъл напълно. Пътните мантинели на други места са премахнати или бутнати с неясна цел.

Всичко гореизброено предполага, че след тази зима път до Бодрост е много вероятно да няма въобще. Бодрост е богатство за Благоевград и региона и община Благоевград не може и не трябва да гледа безучастно на случващото се на пътя за курорта. В тази връзка питам:

Как се е допуснало всичко гореизброено да се случи, кой носи отговорност за това и как общинска администрация Благоевград възнамерява да защити инвестицията и интересите си?

Предлагам да се състави временна комисия от минимум девет члена, съставена от експерти от общинска администрация и минимум пет члена от общински съвет, която да инспектира пътя, да установи и оцени щетите и да излезе с предложение за следващи действия от компетентните органи.

С уважение: Владимир Елезов

17 коментара
06 Ноември 2012 12:25 | abv
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Комисия..... да.....
Фирмата, която е строила, би трябвало да е дала гаранция за построеното.
И няма защо 9 човека да си правят екскурзия!
Наема се пътен инженер и той дава заключение.
Прави се проект за укрепване и ние отново плащаме..... плащаме...


06 Ноември 2012 13:04 | гражданин
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Има основание Елезов. Пътя е в безобразно състояние след ремонтните работи на фирмата изградждаща минивецовете. Неофициално се знае, че тази инвестиция е на наскоро арестуван олигарх известен на цяла България като приближен на премиера. В случая отново сме свидетели на порочната практика първо асвалтирай, а после разкопай. Давай да върви, народът пак ще плаща за поредното безумие и безхаберие на властимащите.


06 Ноември 2012 13:32 | пирин
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

САМО НИЕ ОТ ЕКИП ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ НА ДРУГИТЕ ИМ Е ДОБРЕ ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ


06 Ноември 2012 13:42 | THC
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Въпроса е много резонен и ше бъде добре да се реши положително! Верно, че основни виновници са строителите на вецовете, така че моля да си оправят нещата!


06 Ноември 2012 16:34 | kiril
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Този е идиот от класа.
*Кирилизиран коментар.


06 Ноември 2012 16:43 | ради
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Него вече май ине го коментират.


06 Ноември 2012 17:41 | Принцеса Сиси
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Всъщност въпросите на ВладКО са два - "Къде са ми парите обещани за подкрепата? И не е ли възможно да се спастрят от този проект? "


06 Ноември 2012 19:20 | uli
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

До принцеса сиси много си права


06 Ноември 2012 19:55 | Искаме разследване !!!!!
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати ! Въпроси на които г-н Кмете трябва да дадеш отговор ! НА ТИЯ И НА ДРУГИ - ЗАЩО ПРЕМЕСТИ КОРЕКЦИЯТА В ЗАПАДНА ПОСОКА ИЗПРАВИ КОРИТОТО НА РЕКАТА УВЕЛИЧИ СКОРОСТТА НА ВОДАТА И ПЪРВИ ДЪЖД И РЕЗУЛТАТА НА ЛИЦЕ - УДЪЛБОЧИ СЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОРИТОТО НА РЕКАТА И ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ГАБИОНИ РЕКАТА ГИ ОТВЛЕЧЕ ! СТОТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА ОТИДОХА ПО РЕКАТА ...кмете, за тия щуротии трябва да идете у затвора !!....


07 Ноември 2012 00:09 | винету
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Елезов в една медия критикува ГЕРБ, а в друга се скъсва да ги подкрепя. Общо взето, това е едно шмекеруване на дребно и шизофренично поведение. Жалка работа ..


07 Ноември 2012 07:08 | gggggggg
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

този измекяр е едно лажливо 4ове4е прави си пяр пак ше се кандидатира за кмет
*Кирилизиран коментар.


07 Ноември 2012 07:38 | КАРТАЛ
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Правете каквото прави вятъра !
Ако имаш вила на Бодрост оправяй се сам, купи си джипка и използвай обиколен маршрут !
Курорта Бодрост щеше да е важен за всички граждани ако пистата и прилежащите и съоръжения бяха Общински, сега не са и следователно се прегърнете с Ризов и се "оправяйте" ! Не намесвайте всички във вашите собствени екскременти, без извинение


07 Ноември 2012 09:02 | близък
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ОТНОВО ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ ОТ ТОВА ПРЕДАТЕЛЧЕ ПРИЧУПЕНИ ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ОБЩЕСТВОТО И ПОЛИТИКАТА.


07 Ноември 2012 09:18 | кирил
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

да тека е пътя е в окаяно положение но причината е и построяването на вецове около пътя който трябва да носят отговорност и да си платят а не само да печелят, и отсечката през с. бистрица също трябва да се асфалтира а сме тръгнали да водим инвеститори инфраструктората ни е ....


07 Ноември 2012 11:55 | THC
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Олигофрени, пак говорите за самия Елезов, а тук става въпрос за обществен интерес, път и въобще курорт в близост до Благоевград-ПОЛЕЗЕН ЗА ГРАДА КАТО ЦЯЛО! Нима вие не искате пътищата да са в ред така ли или сте си просто селски кратуни излезли снощи от оборите!


07 Ноември 2012 14:45 | Rango
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Проблема с пътя си го има от доста време. Ама защо чак се разпищя Владо? Нали и преди това седеше в общината, би требявало да си наясно, а не сега да задаваш въпроси! Какви комисии, какви експерти те гонят?


07 Ноември 2012 18:10 | митко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Как ще го каге по юремето на паскалею, като той е негою чоюек. По юреме на сесиите на преди6нийа ОС само чете6е юестници. А сега юе4ер ю дискотеките се излага 4ак негоюи подрагници по юреме наизборите са разо4ароюани и казюат ние за малко да го напраюим кмет -угаз
*Кирилизиран коментар.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар