В Кюстендилско тръгват проверки в училища и детски градини

17 ноември 2012 12:44   1 коментар   4701 прочита


По настояване на областния управител на Кюстендил Владислав Стойков през зимата ще бъдат проведени проверки в училищата и детските градини в региона.

Целта е отблизо и по-често да се следи доколко и как се изпълняват условията относно отоплението и подържането на помещенията на социалните и детски заведения, каза областният управител - Стойков.

Директорът на отдел Инспекция по труда – Кюстендил Алексанъдр Крумов представи отчет за извършените проверки, с акцент 90% изпълнение на предписаните предписания от работодателите.

Д-р Христо Кознички шеф на РЗИ Кюстендил също отчете резултатите от проверките свързани с трудовата медицина и оценката на риска в предприятията.

Работодателите поставиха проблемния казус с неизплатените от държавата средства за изработена продукция. Синдикатите изразиха готовност да участват в решаването на проблеми и да се включат в съвместни проверки. Приоритет при проверките на институциите през 2013 година ще бъде плащането на възнагражденията на работещите, обясни губернатора.

Детелин Цветков


Още за: Вл. Стойков   зима   проверки   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
17 Ноември 2012 15:54 | до вестник Струма
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да не би главния редактор на вестника вече да е от Кюстендил? Не сте ли прекалили със статиите си за Кюстендил и Кюстендилци?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар