След спор за името, стартира учредяването на ОФК "Вихрен" Сандански

21 ноември 2012 12:06   24 коментара   10679 прочита
Сред учредителите бяха общински съветници, футболни специалисти, състезатели и фенове от различни възрасти
Сред учредителите бяха общински съветници, футболни специалисти, състезатели и фенове от различни възрасти


Сред учредителите бяха общински съветници, футболни специалисти, състезатели и фенове от различни възрасти

На събрание в голямата зала на Община Сандански във вторник вечерта 31 представители на общинската администрация, общинския съвет, футболни специалисти, състезатели и фенове стартираха учредяването на общински футболен клуб „Вихрен”. Наистина марката „Вихрен” е давалвирана, но това е името, с което футболната общественост свързва развитието на футбола в Сандански. А и няма юридическа пречка новоучреденият клуб да носи това име, поясни председателстващият събранието шеф на общинския съвет Атанас Стоянов.

По негово предложение събранието единодушно реши седалището на ОФК „Вихрен” да бъде идентично с това на Община Сандански – бул. Свобода” №14 и той да се управлява от 5-членен управителен съвет и 3-членен контролен съвет. Следващото събрание на клуба ще се проведе на 4 декември от 17 часа на същото място, и ще приеме Устав и избере поименно президент на клуба и членове на ръководните му органи, реши още събранието. Дотогава всеки от членовете на клуба трябва да плати 10 лв месечен членски внос. Предложението на организаторите беше членския внос да бъде 20 лв, кметът Тотев изрази мнение, че за някои това са много пари и е добре да се ориентират към 10 лв, бизнесменът Венцислав Наков предложи да плащат по 3 или 5 лв, а имаше и мнения пенсионерите и учениците изобщо да не плащат, но в крайна сметка надделя компромисното мнение и с гласуване се реши членският внос да бъде 10 лв.

„Наред с ОФК „Вихрен” трябва да върви и детско-юношеската школа. „Вихрен” трябва да върви и на общината приляга да сме по-нагоре. Колко по-нагоре, ще зависи от нашите възможности. В основата ще бъдат играчи, треньори и ръководители от общината. Наемници – дотук!”, заяви кметът преди да положи подписа си в списъка на учредителите. В отговор на въпроса „Как ще се финансира клубът?” градоначалникът каза: „Очакваме прогнозна сметка, която ще внесем в общинския съвет за решение. Сега не мога да кажа колко ще струва издръжката на клуба, но тя ще зависи от нуждите и постиженията му и от възможностите на общината. Категорично, обаче заявявам, че клубът няма да има нито счетоводител, нито касиер, ще определим човек от счетоводството в общинска администрация, който да се занимава само с това.”

В процеса на дебатите ОбС-шефът Стоянов намекна, че ако „Вихрен 1925” се представи добре и влезе във „В” окръжна група, има юридическа възможност и може да се преговаря за евентуално обединение на двата клуба. „Какво общо имат двата клуба? За какво обединение говорим? Нали сме се събрали да поставим ново начало?”, възрази Наков. „Какво искаме, докъде искаме да стигнем? Където можем, там ще играем, за мене това няма значение. Важно е да спре порочната практика анонимци да се разпореждат с парите, дадени за футбол в Сандански”, продължи Емил Мицански в този дух. А брат му Пламен Мицански заяви: „Отдавнашна мечта на Сандански е общината да контролира парите във футбола”. Той предложи клубът да има освен управителен и надзорен или контролен съвет.

Алексанрър Войнов

Събранието ръководиха общинарят Е. Терзийски, ОбС-шефът Ат. Стоянов, кметът А. Тотев и заместникът му Мл. Тимчев (отляво надясно):

24 коментара
21 Ноември 2012 16:41 | нали г-н Терзиев щехте!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


отговорност ! за кражбите !
за Хаджигаев!!

ОбС - Сандански одобри 20 000 лева наскоро на частния клуб с президент Георги Манолев

г-н Хаджигаев в Вашите пълномощия е да спрете това престъпно решение


21 Ноември 2012 16:43 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

писна ни от бездействието на властта !защо никой не прави нищо ??защо ???г-н Баханов !
колко са точно Булстатите на "вихрен". Пасажът е свален от протокола, в който кметът Андон тотев, вместо Георги Манолев дава отговор на това колко са булстатите на "Вихрен". казва 4, а изброява 3. Къде е четвъртия?
"Понеже г-н Иванов се интересуваше от булстатите, разяснявам: съществуват четири булстата за „Вихрен” : първият е на ФК”Вихрен”, на Коко Динев. След това го наследява със същия булстат- Георги Манолев. С него се игра във „В” група .След отнемане на лиценза, играе вече „Вихрен-1925” и четвъртият булстат е на ФК”Вихрен Сандански”, с управители Костадин Динев и Румен Илие" И ..Т ...Н .

.. Г-Н БАХАНОВ, НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПРЕДИЗВИКАШ ПРОВЕРКА - ЗАЩО НИЩО НЕ ПРАВИШ, ЗАЩО ?? ЗАЩО И НИЕ ЧАКАМЕ И ТИ ВЯРВАМЕ !!ЗАЩО !!ДОКОГА ЧИЧО ДОНЧО ЩЕ НИ РАЗИГРАВА !! И ТИ Г-Н БАХАНОВ ДОКОГА САМО ШЕ ОБЕЩАВАШ


21 Ноември 2012 16:55 | за г-н Бойко Борисов !!!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Защо не разпоредите ревизия и по този случай които се коментира в Сандански ???
850 000 лв. от джоба на санданчани изсипани без следа в 6-те каси на ФК "Вихрен" ????
Къде е Областната управа - този областен управител е назначен от Вас - той що спи !!това са пари от нашите данъци ! Защо не го уволните за това негово бездействие ! Вие не сте слънце да огреете на всякъде - но затова имате областни управители - или и него ще го призовете да си даде оставката ! - нещо на детска градина ми заприличва Вашето управление! Това е явно бездействие в НК има достатъчно членове за подвеждане под отговорност - какво чакате !


21 Ноември 2012 19:07 | realist
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Все отбор лаици чертаят бъдещето на футбола в курортния град. Да заиграе голямата метла и ги прати аут от игрището, в което са се разположили общинските всезнайковци. Що пари на данъкоплатеца разпиляха тези "умни глави". Сигурно и в джоба доста си набутаха.


21 Ноември 2012 19:39 | KOMITA
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

6те има ма4 барай беласица-вихрен 5 на 0 за бела
*Кирилизиран коментар.


21 Ноември 2012 19:58 | ФъК Чичо Дончо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"... градоначалникът каза: „Очакваме прогнозна сметка, която ще внесем в общинския съвет за решение. Сега не мога да кажа колко ще струва издръжката на клуба, но тя ще зависи от нуждите и постиженията му и от възможностите на общината. Категорично, обаче заявявам, че клубът няма да има нито счетоводител, нито касиер, ще определим човек от счетоводството в общинска администрация, който да се занимава само с това... ”
или българският игрален филм "Преброяване на дивите зайци"!


21 Ноември 2012 20:08 | за Баханов !!!!оди си !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


Господин Баханов ли чакате да направи нещо? Пълна заблуда. Той не знае къде ходи, камо ли да води битка и то с мутри като Тотев и бандата му. Баханов за нищо не става. Или пък е купен от левунския и се прави на сесиите на загрижен и деен. А Донето Тотев как пак даде 20 хилядарки на Гошко Манолев. За наема на "Тайм аут" ли са или за какво. Че то треньорите не са назначени в никой ФК "Вихрен" от действащите 4 с четирите БУЛСТАТА. Те бяха на борсата и сега си прибират парсата от таксите на стадиона и от таксите на децата. Това е айдутлъка на стадиона в Сандански !
Спасе и това ли е спорт или вече на тия явни кражби им казват спорт !спорт по Сандански мурафет


21 Ноември 2012 20:40 | !!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

това са нови и нови кражби прикрити с благовидни мотиви - при Бай Дончо празно няма


21 Ноември 2012 21:05 | !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

за резервоара !
Средствата за осъществяване на проекта са в размер на 250 хил. лв. и са осигурени от Министерството на околната среда и водите.
Кмете, защо не се кажеш, че общината също участва в тоя проект със собствени средства ! около не се лъжа около 15 000 лв. - пари на гражданите събирани от непосилни данъци ! Редно е Кмета да поясни - има ли общинско участие в проекта и с какви пари !
Това, че ще се изгради един резервоар до банята в един район с богато археологически находки няма да спре разхищението на минералната вода - тя пак ще се разхищава по трасето ! пак ще се краде - по трасето ! идеята на този водоем за топла вода или резервоар за топла вода е са се акумулира през нощта водата дето не се ползва ! в разрешителните за ползване на минералната вода е разписано и би трябва да е записано, че хотелите трябва да си поставят резервоари за акумулирането на минералната вода когато не се ползва, общината е направила това като е направила резервоар на покрива на градската баня


21 Ноември 2012 21:07 | !!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


продължение !
Сега Доньо Левунски за угоди на собствениците на хотели, като им спести средства - почва да прави резервоар върху общинска земя ! и почва и той и неговите протежета да правят някаква кампания, едва ли не че гражданите на Сандански ще спечелят нещо от този нов безумен проект ! да ама не ! първо общината ще подари един терен до градската баня - парка ! за полване без пари от хотилиерите ! пак ще се режат ? дървета - пак ще са напълно малоценни -!!?!?!?! и наоколо от топлината други ще изсъхнат - това що прави Кмета е безумие - тоя човек трябва да го спрем - тоя напълно ще унищожи парка !!



21 Ноември 2012 23:01 | густо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

кръстете го СЕПТЕМВРИ и сте у А група


22 Ноември 2012 04:30 | Мара Станоева
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аман бе, Доньо, ами аз какво ще правя - та нали аз съм неразривно свързана с ФК "Вихрен" и далаверите там. Никой друг по-добре от мен няма да ти ходи по гайдата. Нали открай време- първо Ангел, а след това и аз заедно перяхме паричките във Вихрен.
Чуй ме какво ще ти кажа: "Тури мене за тандем (пардон кадем), иначе пак нищо нема да се случва там.
А иначе ще требват много пари за издръжката на отбора - нали требва ад има и за мене, и за тебе, и за лежачите около нас по-малко. Така стават тея работи.


22 Ноември 2012 05:13 | !!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

това са измишльотините на Левунският бандит, мекерето Ананас Стоьянов и Гошко Манолев - машата, която е удобна за пране на паричките.


22 Ноември 2012 05:14 | браво !!браво !!!!
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)


Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите от Община Сандански търси 2000 лева общински пари за нов сайт, който да популяризира града като туристическа дестинация на няколко езика.

Според проучване, направено от хотелиерите, точно 2000 лева ще стигнат за създаването на сайта, в прошението не се посочват разходи за годишна поддръжка.

Комисията по бюджет и финанси при ОбС остави първо четене без резолюция.


22 Ноември 2012 05:17 | браво Кмете !
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Условията ще бъдат окончателно определени от сесия на ОбС

През януари 2013-та започват тръжните процедури за продажба на поликлиниката в Сандански, бе съобщено по време на организираното от властите общественото обсъждане.

г-н Баханов що стоиш в Областта !

На дискусията присъстваха лекари, председателят на ОбС Атанас Стоянов, кметът Андон Тотев, общински съветници.

Условията ще бъдат окончателно определени от сесията на ОбС, насрочена за 29 ноември.


22 Ноември 2012 06:01 | !
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

г-н Терзийски като се следва вашата безумна титанична идея и нормалната логика трябва да се сформира и общински отбор по ханбал, баскет, борба .....и. т. н ! какво правим !
това са нашите пари и нашите данъци ....некой да ви разрешил нещо да правите с тях ...
със случай Вихрен требва да се занимава прокуратурата !!това са безумни кражби ..но всички си мълчите !..що явно са ви подхвърлили нещичко ----..... криза е разбирам ..и всичките тия приказки за кражби и т. н. що родиха безумната идея за нов общински отбор... нещата трябва да си вървят естествено, яко вървят вървят ....ако не майната им... никой не е длъжен да бута пари ...общински ! наши пари от непосилни данъци и добре е да обясните на чичо и леля дето не си купуват лекарствата да си платят данъците къде давате со лека ръка тия техните пари господин улителю Терзийски, господин Живко Иванов, седемте бройки тъпи от ГЕРБ начело с заспалкото ! обяснете им, аз не мага ! това е гавра с тия и изобщо с хората ! що стоите бе


22 Ноември 2012 07:57 | !
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Вчера имаше събрание в Лешница по повод на тази първа копка, на което беше засвидетелствана любовта към майките на управниците, взели решение да развалят центъра на с. Лешница


22 Ноември 2012 11:45 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

община Сандански ще бъде отново представена на 28-та туристическа борса „Филоксения”, гр. Солун, която ще се проведе в периода 22-25 ноември. На официалното откриване на борсата в 11 часа, ще присъства и кметът на общината – г-н Андон Тотев. Сандански ще се представи на общия щанд на България. Очаква се да се включат представители от четири различни континента, сред които Китай, Украйна, Русия, Германия, Индия, САЩ и др.


22 Ноември 2012 14:10 | дончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

търси пари на заем от хората какъв бизнесмен е мошеникът венцислав наков само обикаля по града и търси пари на хората по 500 лева и после не ги връща даже се прави че не ги познава


22 Ноември 2012 14:59 | pd дончо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

прав си ! тоя е измислен герой


22 Ноември 2012 15:06 | Кмете,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

това що направи в с . Лешница е пълна лудост -унищожи Кмете единствената поддържана градинка и лиши майките и децата на с. Лешница от тая хубава придобивка ! сега майките те кълнат и теб и тия около теб ! унищожи града а сега и селата почна ...тато че ли няма друго място да се туреше тоя дом и да нямаше конфликти ...до къде се допреш кмете сичко усираш ... устра градо а сега и селото ..


22 Ноември 2012 15:18 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

кмете !
ремонт пътя Мелник-Рожен - 6 мин. лева усвоени преди две години - иди и виж сега състоянието на пътя - при най- слабия дъжд канавки, водостоци се запушват и тоя ремонт за мен е чисто безмислен и тия пари .....та такива ми работи .....



22 Ноември 2012 17:40 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


За всички злоупотреби и закононарушения от местната администрация (в т. ч. и за безобразията с корекцията на реката в парка) сезирайте незабавно представителството на Европейската комисия в България, с изпращане на имейл на електронния й адрес:
COMM-REP-SOF@ec. europa. eu
Направете го, а не стойте със скръстени ръце!


22 Ноември 2012 17:56 | за кмета ТОТЕВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вчера имаше събрание в Лешница по повод на тази първа копка, на което беше засвидетелствана любовта към майките на управниците, взели решение да развалят центъра на селото.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар